Finjustert chassis og motor, resonerende eksosanlegg, hjuloppheng, bremser – hver minste lille tekniske detalj er på plass og bidrar til å bringe frem den sportsånden som er selve drivkraften bak PEUGEOT SPORT.

UTVIKLET AV PEUGEOT SPORT

/image/25/5/peugeot_308gti_2015_077_fr-960x460.55255.jpg

Hele det vertikale hjulopphenget foran er spesialkonstruert, med følgende kombinasjoner:

 • skreddersydd fjærstivhet
 • en kalibrert støtdemper med hydraulisk dempingsstopp for å begrense støy
 • en progressiv bumpstopp som er avstivet og forlenget, slik at den kobles inn akkurat idet kompresjonen starter når føreren er den eneste i bilen.

HJULOPPHENG

/image/25/6/peugeot_308gti_2015_118_fr-960x460.55256.jpg

Drivverket er presist balansert og sikrer dynamisk kjøring og full selvtillit. Pseudo-McPherson-fjærbenet foran virker presist, mens torsjonsstaven bak sikrer sømløs paring. Disse komponentene bidrar også til å redusere bilens totalvekt, med et halvveis hult stabilisatorstag og gaffelledd i aluminium foran.

PEUGEOT SPORT har vært like omhyggelig når det gjelder bøssingenei til motoren: Disse er også blitt avstivet. Fordelene kommer til syne øyeblikkelig: Så snart du kommer inn i en sving, svinger bilen raskt, uten forsinkelse eller unødvendig bevegelse.

TORSEN® DIFFERENSIALSPERRE

Torsen® differensialsperre er en eksklusiv komponent på GTi 270-versjonen. Den er bygd inn i girkassen og sikrer mer dynamiske kjøreegenskaper i svingene. Dette kanaliserer moment til hjulet med mest grep, slik at føreren kan akselerere tidligere når han eller hun kommer ut av en sving.

I mellomtiden sender hjulet ut presise data, og bilen tar hver sving akkurat slik det kompakte rattet legger opp til.

/image/11/7/peugeot-308gti-2015-067-fr.img.73117.jpg

HØYPRESISJONSMEKANIKK

Torsen® differensialsperre trekker også veksler på nye Traction Control-regler for optimert implementering. ESP-eni er sportsligere og skaper mer bredde og spesielt forbedret drift på svingete veier. Takket være friksjonen på plantgirene – som overfører momentet – holder de to forhjulene noenlunde samme hastighet i svinger, slik at bilen følger riktig bane.

/image/11/9/peugeot-308gti-2015-070-fr.img.73119.jpg

Den elektroniske førerassistanseprogramvaren passer bilens sportspreg som hånd i hanske. Retningslinjene for servostyringen er spesialutviklet for å passe sammen med Torsen® differensialsperre.

SPORTSPAKKE

/image/26/0/peugeot_308gti_2015_147_fr-293x200.55260.jpg
/image/26/1/peugeot_308gti_2015_146_fr-293x200.55261.jpg
/image/26/2/peugeot_308gti_1506js068-293x200.55262.jpg

Med sportspakken kan du forsterke det sportslige preget ytterligere. Når du trykker på SPORT-knappen på midtkonsollen, endrer fargen på instrumentpanelet seg fra hvit til rød, mer informasjon blir tilgjengelig på midtpaneleti, motorlyden blir forsterket (via musikkanlegget) og gasspedalen blir tilpasset.

Link MyPeugeot

Denne appeni bruker en Bluetooth®-forbindelse sammen med bilens berøringsskjerm. Dermed kan data overføres direkte fra bilen og til en kompatibel smarttelefon (f.eks. data om geolokalisering, tilbakelagt distanse, drivstofforbruk eller eventuelle varsellamper på displayet som har slått seg på), og du kan få tilgang til følgende tjenester:

 • Maintenance and alerts: Systemet husker datoen for neste vedlikeholdskontroll.
 • Find My Car: Hjelper deg å finne tilbake til der du parkerte bilen.
 • Last Mile Guidance: Viser vei til bestemmelsesstedet til fots når du har parkert bilen (forutsetter en navigasjonsapp).
 • Distance left: Sjekker drivstoffmåleren og hvor langt du kan kjøre på det du har igjen på tanken, mellom to kjøreturer.
 • Journey statistics: Etter ankomst til bestemmelsesstedet kan du se statistikk for den tilbakelagte turen: varighet, gjennomsnittlig drivstofforbruk og tilbakelagt distanse.

PEUGEOT Connect-apper

Tjenestene er tilgjengelige via den 9,7-tommers berøringsskjermen i PEUGEOT 308 GTi fra PEUGEOT SPORT og forutsetter en 3G-nøkkel (ekstrautstyr) og et abonnement.

Under forutsetning av ovenstående får føreren via pakken med 18 nettbaserte tjenester tilgang til praktisk informasjon i sanntid, noe som forenkler den daglige kjøringen. Blant tjenestene finner vi oversikt over parkeringsplasser og drivstoffpriser i nærheten, trafikkinformasjon, værmelding, turistinformasjon fra både den røde og den grønne Michelin-guiden, telefonkatalog, TripAdvisor- og
Coyote-appeni

PEUGEOT Connect-pakker

For å øke komforten og sikkerheten ytterligere tilbyr vi nå tre nettbaserte servicepakkeri:

 • Monitoring Pack: Virtuell servicehåndboki og veiledning til miljøbevisst kjøringi.
 • Mapping Packi: geolokalisering, hjelp til å finne hvor bilen er parkert, e-postvarsler når bilen er i bruk (unntatt der sone og/eller timeplan(er) er angitt på forhånd) og oversikt over pågående og tilbakelagte reiser
 • Tracking Packi: Hvis bilen skulle bli stjålet, kommuniserer tjenesten med de relevante politimyndighetene, slik at disse kan spore opp bilen.