Nye Peugeot 308 har høstet fruktene av Peugeots erfaring og ekspertise når det gjelder førsteklasses kjøreegenskaper og sikkerhet.

FØRERASSISTENTPAKKE

Nye Peugeot 308 har et nytt utvalg av sikkerhetsutstyr, blant annet "førerassistentpakken", som omfatter den aktive fartsholderen, varsling om kollisjonsfare og nødbremssystemet. Disse funksjonene er koblet til radaren, som er integrert i den nedre grillen foran.

Den aktive fartsholderen reduserer automatisk den programmerte hastigheten når du ligger bak en bil som kjører saktere enn deg, ved å bruke motorbremsen. Hvis hastighetsforskjellen mellom din bil og en forankjørende er for høy, ber varslingen om kollisjonsfare deg om å bremse for å redusere forskjellen. Hvis en kollisjon ikke er til å unngå, reduserer den automatiske nødbremsen hastigheten til maksimalt 20 km/t, for å unngå sammenstøtet eller begrense konsekvensene. Disse funksjonene fritar ikke føreren fra ansvaret for å ha kontroll over bilen i enhver situasjon og følge trafikkreglene.

RYGGEKAMERA

i

Ryggekameraet viser og indikerer med en varsellyd det du ikke kan se bak bilen: Det er plassert på bakluken, utløses automatisk når du setter bilen i revers, og overfører bildet til berøringsskjermen. De fargede linjene angir hvor langt unna gjenstander befinner seg.

BLINDSONEKONTROLL OG PARKERINGSASSISTENT

/image/94/5/park-assist-600x400.54945.jpg

Ved hjelp av fire sensorer som er plassert på støtfangerne foran og bak, informerer denne teknologien til enhver tid føreren hvis det ligger en annen bil eller en motorsykkel i blindsonen. En LED-lampe tennes på nærmeste sidespeil for å varsle føreren.

Parkeringsassistenten Park Assist, som er tilgjengelig som ekstrautstyr fra og med Allure-nivået, kombineres med blindsonekontrollen. Denne nyeste generasjonen med aktiv kjøreassistanse gjør markering og sikker kjøring enklere. Når du har funnet en parkeringsplass, aktiveres det automatiserte styresystemeti, samtidig som føreren kan kontrollere hastigheten, bremsene, girkassen og clutchen. Ved manøvrering gir systemet føreren visuelle signaler og lydsignaler som sørger for at bilen kjører trygt inn og ut av parkeringsplassen.

/image/99/2/16.54992.jpg

KOLLISJONSPUTER

Nye Peugeot 308 er utstyrt med seks kollisjonsputer:

  • to kollisjonsputer foran som beskytter førerens og passasjerens hode og bryst ved en eventuell frontkollisjon
  • to sidekollisjonsputer foran som beskytter føreren og passasjeren ved en eventuell sidekollisjon
  • to kollisjonsputegardiner foran og bak som beskytter hodene til passasjerer foran og bak
/image/99/5/39.54995.jpg

PEUGEOT CONNECT SOS*

Peugeot Connect-boksen passer på deg dersom det skulle skje en ulykke. Den tilkaller redningstjenester hvis kollisjonsputene eller de pyrotekniske sikkerhetsbeltene utløses. Du kan også foreta et nødanrop manuelt ved hjelp av SOS-knappen i taket. Bilen blir da lokalisert, og de nødvendige redningstjenestene blir sendt umiddelbart.

*Ekstrautstyr

/image/99/0/15.54990.jpg

EuroNCAP

Til tross for den reduserte vekten er Peugeot 308 konstruert spesifikt for å absorbere maksimalt med energi fra ulike typer kollisjoner, og for å redusere konsekvensene for passasjerer, kjøretøy og eventuelle personer som blir påkjørt, til et minimum.

ABS/ESP

/image/99/8/abs-gallerie-full-1920x1080.54998.jpg

Intelligent antispinnregulering er tilgjengelig fra og med Allure-versjonene og oppover. Dette er et avansert system som hindrer bilen i å gli, slik at den kan starte og akselerere effektivt på glatte veier (is, snø, regn osv.). Under slike forhold tilpasser systemet automatisk strategien som brukes, ved å regulere spinnet på de to forhjulene.