SIKKERHET

Peugeot 5008 er utstyrt med den nyeste sikkerhetsteknologien som gjør at både fører og passasjerer kan føle seg trygge underveis.

KOLLISJONSPUTER FOR ALLE SETERADER

Peugeot 5008 er utstyrt med seks kollisjonsputer som beskytter passasjerene på alle seterader, også den tredje (hvis den er satt inn). Kollisjonsputen for passasjersetet foran kan deaktiveres for å sette inn et barnesete.

FARTSHOLDER OG FARTSBEGRENSER

/image/38/7/regulateur-de-vitesse-600x400.56387.jpg

5008 er som standard utstyrt med fartsholder og fartsbegrenser for alle motortyper. Fartsholderen gjør at du kan opprettholde en konstant hastighet (unntatt i bratte bakker), og fartsbegrenseren gjør at du kan programmere en maksimal hastighet.

INTELLIGENT ANTISPINNREGULERING

Dette intelligente systemet for antispinnregulering innfører ny funksjonalitet i tradisjonell antispinnregulering. Det gjør at du kontinuerlig kan følge med på usikre veigrepsforhold som kan gjøre det vanskelig å starte opp og kjøre av sted. I slike tilfeller erstatter den intelligente antispinnreguleringen ASR-funksjonen og reduserer spinn på forhjulene for å sikre godt veigrep og stabilitet.

ELEKTRISK HÅNDBREMS OG HILL ASSIST

Peugeot 5008 har elektrisk håndbrems som standard. Den aktiveres automatisk når motoren stopper, og frakobles ved akselerering. Dette er koblet sammen med funksjonen Hill Assist, som sørger for at bilen står stille og gir føreren tid til å akselerere ved bakkestart.

INNBRUDDSALARM

/image/38/8/alarme-anti-intrusion-600x400.56388.jpg

Denne fjernstyrte alarmen beskytter interiøret i Peugeot 5008 og nærmeste omkrets mot innbrudd og tyveri.

ESP

Alle versjoner av 5008 kombinerer dynamikk av første klasse med en høy grad av aktiv sikkerhet, takket være ESP-utstyret for stabilitetskontroll, som leveres som standard. Det kombinerer følgende funksjoner: blokkeringsfrie bremser (ABS), antispinnregulering (ASR), elektronisk bremsekraftfordeling (EBD og CBC), nødbremsassistanse (EBA), motorbremsregulering (MSR) og intelligent antispinnregulering.

SIKKERHETSBELTER

I forsetene er sikkerhetsbeltene belastningsbegrensende med pyrotekniske beltestrammere. I baksetet er det trepunkts sikkerhetsbelter med belastningsbegrensning. Samtlige seter har varsellamper som lyser hvis sikkerhetsbeltene ikke er festet.

PEUGEOT CONNECT SOS*

/image/38/9/peugeot-connect-sos-600x400.56389.jpg

Peugeot Connecti-enheten passer på deg dersom det skulle skje en ulykke. Den foretar et automatisk nødanrop hvis kollisjonsputene eller de pyrotekniske sikkerhetsbeltene utløses. Du kan også foreta et nødanrop manuelt ved hjelp av SOS-knappen på dashbordet. Bilen blir da lokalisert, og de riktige redningstjenestene blir sendt umiddelbart.

*Ekstrautstyr

BARNS SIKKERHET

Av hensyn til barns sikkerhet kan de elektriske bakvinduene med ettrykksbetjening deaktiveres med elektrisk låsing. De har også klembeskyttelse. På andre seterad kan et barnesete monteres fullstendig sikkert: Der er det tre tilgjengelige ISOFIX-fester med tre forankringspunkter.

DISTANCE ALERT

/image/39/0/distance-alerte-600x400.56390.jpg

For at du skal kunne holde trygg avstand til bilen foran, forteller Distance Alert®i deg på head-up-displayet hvor mange sekunder du ligger bak bilen foran deg. Ved hjelp av reguleringsbryterne kan du programmere tidsavstanden som du ønsker å bli varslet om, hvis du ligger under. Når denne tiden nås, aktiveres et visuelt varsel.