PEUGEOT 308

/image/40/2/shworoom_bilde_-_arets_firmabil-redigert_2.100402.jpg

Hva gjør 308 SW til en testvinner? Hvor mye får du egentlig plass til i bagasjerommet, og hvor langt kommer du på en tank? Svar på disse spørsmålene og mer finner du her.

6 GRUNNER TIL Å VELGE

ÅRETS FIRMABIL

/image/40/3/bilde_arets_firmabil_-_bilde_1_-_308_sw_gt_line.100403.jpg

Peugeot 308 SW - Årets firmabil i DN; i år var det allsidigheten juryen falt for, da bilen havnet på øvre halvdel i alle de ti kategoriene. Etter at poeng for miljø og pris ble lagt til, var seieren sikret med god margin.

Juryen som består av konkurrentene, trakk frem Peugeot som en stor overraskelse og som sin favoritt. Flere mente den leverte en god totalpakke på plass, komfort og kjøreegenskaper til en gunstig pris.

308 ble kåret til Årets bil ifjor, Årets motor i år, og nå altså Årets Firmabil. En testvinner rett og slett! 

Se video av testvinneren i DN her

TESTVINNEREN

/image/40/4/peugeot_308_tesvinner_med_dekor.100404.jpg

Helt fra den første kåringen av Peugeot 308 som Årets Bil, har journalister fra næringslivs-, motor- og riksmedia latt seg begeistre.  

Hvorfor er Peugeot 308 SW bilen for deg? Ikke hør på oss – hør på Norges uavhengige biljournalister! Vi har samlet mange av de viktigste testene for deg, slik at du selv kan lese anmeldelsene. God fornøyelse!

56 biljournalister fra 22 europeiske land var rimelig klare da de kåret Peugeot 308 til Årets Bil 2014

Dette er norsk, toneangivende bilpresses dom over stasjonsvognversjonen SW.  

 • Klikk.no testet Peugeot 308 SW på vinterføre 20 januar, og rullet terningkast 6. Bilen får særlig skryt for gode veiegenskaper, smidig understell, godt førermiljø, gode ytelser og en god automatkasse. 
 • I dagbladet 17. februar gikk 308 SW seirende ut fra en duell mot Ford Focus med godord både på opplevelsen og det «premium-pregede» utseendet av bilen: Et sporty understell, fin komfort, lavt støynivå, imponerende lite drivstofforbruk og et praktisk bagasjerom. Sitat Dagbladet: «Hjertet vil ha Peugeoten».
 • Benny i Broom lar seg imponere spesielt av plassen i bilen som «vil gjøre livet surt for konkurrentene» Sitat: «308 SW har et av klassens aller største bagasjerom når det gjelder antall liter. Den er faktisk større enn store biler som Toyota Avensis, Ford Mondeo og Volvo V70.»
 • Oppland Arbeiderblad kalte Peugeot 308 SW en «bortimot perfekt» stasjonsvogn i Golfklassen i sin anmeldelse 11. november. Bilen får skryt for klassens største bagasjerom, ny og interessant teknologi og et elegant og minimalistisk design. Sitat Oppland Arbeiderblad: «Nye Peugeot 308 SW er en av de rommeligste stasjonsvognene i Golfklassen»
 • I den såkalte «Outsider-duellen» mellom Peugeot og Honda Civic Tourer, på trykk i Bergens Tidende, Adressa og Stavanger Aftenblad 4. november går Peugeot seirende ut. Der får 308 SW skryt for å være mild og rund i uttrykket, ha et lavt innvendig støynivå og et komfortabelt understell. Sitat: «En prisbelønnet franskmann og en smart japaner jakter kunder som våger å handle annet enn VW og Toyota. I denne duellen går Peugeot seirende ut.»

BARNEFAMILIE + 308 SW = SANT

Peugeot 308 SW har det største bagasjerommet i sin klasse. Men hvor mye rommer den i praksis når en barnefamilie skal på tur? Vi viser deg svaret! 

Når en familie med barn skal på ferie er det litt av hvert som skal med. Store og små bagger skal pakkes og handleposer med mat skal med. Det fleste av oss vil heller risikere ha med litt for mye, enn å ha glemt noe vi kanskje kommer til å savne senere på turen. Kjenner du følelsen?

Når bilbransjen snakker om størrelsen på et bagasjerom, omtales det ofte i antall liter. Men hva betyr dette i praksis? For å vise deg hvor mye bagasjerommet i nye 308 SW på hele 610 liter faktisk rommer, har vi gjort en realistisk feriebilpakking med helt vanlig bagasje. Målet er at du selv kan få et bilde av lasteevnen i en situasjon du kan relatere deg til.  

Så mye fikk vi plass til:

 • 1 duffelbag str. L (90 liter)
 • 3 duffelbag str. M (72 liter)
 • 1 duffelbag str S (42 liter)
 • 2 dagstursekker str. (35 liter)
 • 1 PC-bag
 • 1 skolesekk 
 • 2 poser mat

11 KOLLI TOTALT. 

Vi håper bildene illustrerer hvor mye feriebagasje du faktisk kan få med deg på tur. Men husk at bilen også må pakkes trygt før du legger ut på ferieturen. Lurer du på hvordan du pakker trygt, anbefaler vi at du tar en kikk på rådene fra NAF.

ET TAK DU VIL TRIVES MED

/image/40/8/interior_toit_pano.100408.jpg

Blant høydepunktene i Peugeot 308 SW finner du markedets største panoramaglasstak. Vi gir deg fem gode grunner til å velge et tak langt utenom det vanlige.

1. Den har markedets største glasstak . Du får noe spesielt som få andre har.

2. Panoramatak = Panoramautsikt. Utsikten til omverdenen får en ny dimensjon.

3. Den gir en lysere og luftigere bilopplevelse. Prøvekjør selv, så vil du forstå.

4. Taket har en behagelig lys kalesje som blokkerer sterkt sollys, om det trengs. 

5. Den gir mer spennende bilturer for barna i baksetet. 

Peugeot 308 SW har en stilren og funksjonell utforming, med detaljer som gir deg en opplevelse av hverdagsluksus. Med et panoramaglasstak som måler hele 1,7 kvadratmeter får du en helt spesiell opplevelse inne bilen. Bare spør dem som har opplevd lyset i kupeen selv.

Du kan utforske panoramaopplevelsen og bli med opp Trollstigen i Peugeot panorama, slik at du kan se hvordan det oppleves i praksis fra ulike vinkler.

Uansett vær vil den gode utsikten by på ekstra underholdning til bilturen, uten at du trenger å bekymre deg over å ødelegge sveisen på grunn av vind eller bli overrasket av regnvær underveis. På mørke høstdager kan man se og høre regnet plaske på glasset over deg, på vinteren kan man se snøfnuggene falle, og på våren kan man kjenne de aller første solstrålene mot ansiktet.

Panoramaglassruten åpner opp Peugeot 308 SW og gir en lys og romslig opplevelse, og en hyggelig tur for alle i bilen. I tillegg til den gode utsikten følger det også med en innovativ kalesje som filtrerer bort hele 95 prosent av lyset når solen er på sitt sterkeste. Dermed kan man ha en komfortabel kjøretur med behagelig lys selv på sterke soldager.

Med glasstaket er du sikret innholdsrike bilturer for hele familien og spesielt for barna i baksetet. Bilen passer godt til lengre bilturer og bilferie hvor det fort kan bli kjedelig for de minste. I baksetet får man virkelig hedersplassen med god sikt alle veier og muligheten til å studere naturen rundt mens man er på kjøretur.

VURDERTE BMW - VALGTE PEUGEOT

/image/40/9/308_med_familie.100409.gif

308 SW har fått skryt for sine underholdene kjøreegenskaper. Vi har møtt familiefaren som fant det han lette etter.

Øyvind var egentlig ute etter en BMW  – men endte med en Peugeot 308 SW. Bilentusiasten fra Akershus sier at både praktiske og personlige preferanser var avgjørende for valget.

- Det viktigste for meg da jeg så etter ny bil var nok plass. Vi er en familie på fire med to små barn, så det var avgjørende at bilen har god plass til to voksne, to barneseter og bagasjeplass til barnevogna, og det har denne, sier Øyvind.

- Gleder meg over teknikken
Han bor sammen med kone og to barn på fem og tre år. I januar i år ble han den stolte eier av en ny Peugeot 308 SW. Han er interessert i bil, og er fornøyd med at bilen innfrir hans personlige krav til kjøreopplevelse så vel som familiens krav om praktiske fordeler.

- Dette er en bil som er veldig morsom og god å kjøre. Jeg gleder meg veldig over teknikken og utstyrsnivået. Den har også godt tilpassede seter, som er et stort pluss. Du får mye bil for pengene, både når det gjelder utstyr, sporty utseende og praktiske egenskaper, sier han.

Øyvind er godt fornøyd, men innrømmer at han egentlig hadde lyst på Mercedes eller BMW som er i en klasse over dette bilsegmentet da han skulle bytte ut sin forrige Peugeot. Slik gikk det altså ikke. Han legger likevel ikke skjul på at han er godt fornøyd med at han endte med en 308 SW i stedet.

Kjøreglede
- Jeg liker motoren, og girkassa er responsiv og presis. Det gir stor kjøreglede selv om den ikke har en 200 Hk-motor. En av tingene som gjorde at jeg kunne slå fra meg BMW var nok at Peugeot her har fått veldig mye ut av motoren og girkassa, sier han.

- Bilen innfrir kriteriene både for familien min og meg. Den er god å kjøre, har plass til mye og ser bra ut. Nivået på utstyr er bra.  Andre sammenlignbare biler har enda mer ekstrautstyr som man kan betale hundretusenvis av kroner for, men det trenger man jo egentlig ikke, sier han og fortsetter:

- Man slipper billigere unna uten å måtte kompromittere så veldig på nødvendig utstyr og gledelige egenskaper når man velger en sånn bil, fastslår Øyvind.

FINN DIN FORHANDLER

Det har oppstått et problem ved innlastning av innholdet. Prøv igjen senere.