INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET. LES MER

INNOVATIVE MATERIALER

/image/89/8/exalt.61898.jpg
/image/89/8/exalt.61898.jpg
Exalt

PEUGEOT EXALT består av rå og naturlige elementer knyttet til innovative og effektive materialer. Ideen var å perfeksjonere bilen med nyttige detaljer og gjøre det på en smart måte der målet hele tiden var å optimalisere kjøregleden

SHARK SKIN

/image/91/1/shark_skin_exalt.61911.jpg

For å bedre luftmotstandskoeffisienten er EXALT kledd med Shark Skin, et effektivt haiskinninspirert stoff, bak. Den tekniske kornstrukturen til dette materialet, som har blitt til gjennom biomimetikk, gir bilen en påtakelig bedre aerodynamisk ytelse, og målet er å redusere drivstofforbruket.

NATURLIG, ULLBASERT "chiné"-BLANDINGSSTOFF OG SKINN

/image/91/2/exalt_textile.61912.jpg

Stoff og skinn arbeides sammen i en prosess som får maksimalt ut av ressursene.

For å unngå avkapp og avfall formes stoffet ved hjelp av klemmer. Denne enkle prosessen er inspirert av tradisjonell skreddersøm for menn. Stoffet får da overflater med skarpe bretter og uten sømmer.

Skinn til bruk i biler har alltid blitt valgt ut fra fravær av merker, og deretter har det blitt garvet for å få et perfekt utseende. For å få mest mulig ut av skinnene har man til EXALT gjort bruk av skjønnhetsfeilene slik at hvert skinn får sin unike signatur. Deretter eldes skinnet naturlig, uten bruk av kjemikalier.

IBENHOLT

/image/91/3/bois_ebene.61913.jpg

Treverket i bilen er sort ibenholt som er valgt på grunn av sine sjeldne egenskaper og asiatiske røtter. Det er prydet med et motiv designet av designtrioen PINWU. Motivet viser en løve og bambusskudd og -blader, og utskjæringen av det ble betrodd en kinesisk mesterhåndverker som benyttet seg av tradisjonelle teknikker.

BASALTFIBER

/image/91/4/fibre_basalte_exalt.61914.jpg

Sist, men ikke minst, har karbonfiber måttet vike plass for basaltfiber, et naturlig komposittmateriale. Det produseres ved å utvinne basaltstein og reduserer bruken av petrokjemiske ressurser. Tersklene på EXALT består av basaltfiber.