INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET. LES MER

Peugeot 208

PEUGEOT 208 fremstår i ny drakt. Den nye generasjonen har blitt en stilsikker bil, mer sportslig og elegant enn noensinne. Sett deg inn og bli med ut på en spennende kjøretur. Vi tror du vil la deg forføre!

STIL

Den nye PEUGEOT 208 har blitt en urban kombimodell med særpreg; en oppdatert og stilig modell med elegante og sportslige linjer, moderne, dynamiske proporsjoner, og forseggjort stil.

/image/93/9/peugeot-208-2018-013-fr.519939.jpg

Den nye designen understrekes av de nye tofargede frontlyktene med innramming i sort og krom, som gir et mer markant utseende, og en eksklusiv LED-lyssignatur.

/image/93/9/peugeot-208-2018-014-fr.500939.jpg

De nye baklysene med 3D LED-klori er svært iøynefallende med sitt særpregede utseende, en varm rødfarge og 3D-effekt. De nye lysene med tre klor – en av PEUGEOTs designsignaturer – er brukt i samtlige modeller i den nye PEUGEOT 208-serien.

INNTA FØRERSETET

PEUGEOT i-COCKPIT®

/image/94/1/peugeot-208-2018-015-fr.500941.jpg

PEUGEOT i-Cockpit har en naturlig, ergonomisk utforming som øker kjøregleden og gjør bilen enklere å manøvrere med stor presisjon. Kombinert med en stor 7-tommers berøringsskjerm og det hevede instrumentpanelet gir det kompakte rattet godt grep og en umiddelbar og intens kjøreopplevelse.

Displayet bak rattet til en Peugeot 208

INSTRUMENTPANEL

Det høyt plasserte instrumentpanelet gir deg full oversikt over de analoge instrumentskivene uten å flytte blikket fra veien. Selve instrumentene gjenspeiler det høye presisjonsnivået i bilens mekanikk. Panelets enkle, elegante design med hvit belysning og skjermen som er plassert i midten av bilen, gjør det enkelt å lese av presise kjøredata. Du har all vesentlig informasjon lett tilgjengelig uten å måtte ta øynene vekk fra veien.

/image/38/1/peugeot-208-2017-070-fr.502381.jpg

KOMPAKT RATT

Sammen med de kompakte utvendige målene på den nye PEUGEOT 208 (total lengde er under fire meter) gjør det kompakte rattet bilen smidig og svært lettmanøvrert. Fra og med utstyrsnivå tre er rattet nå kledd med mykt, fullnarvet skinn, noe som bygger opp om den lune og eksklusive atmosfæren i interiøret.

Berøringsskjermen til en Peugeot 208

BERØRINGSSKJERM

Den store berøringsskjermen på 7 tommer er enkel i bruk og gir enkel tilgang til et bredt spekter av funksjoner. Den har dessuten det siste innen tilkoblingsmuligheter, med Bluetooth- og USB-tilkoblinger samt mulighet for strømming og avspilling av lyd- og videomateriale.

/image/94/7/peugeot-208-2018-019-fr.500947.jpg

MIRROR SCREEN: SPEIL SMARTTELEFONEN DIN

Mirror Screen-funksjonen gjør det mulig å bruke apper på en Mirrorlink®-kompatibel smarttelefon eller med CarPlay® via bilens 7-tommers berøringsskjerm.
For å oppnå best mulig lesbarhet og sikkerhet i bilen, har de kompatible appene fått et grensesnitt som er spesialtilpasset bruk under kjøring.

/image/94/5/peugeot-208-2018-018-fr.500945.jpg

CONNECTED 3D NAVIGATION MED STEMMESTYRING

Dette navigasjonssystemet med kartlegging i 3D, tilkoblede tjenester som viser informasjon i sanntid, og stemmestyring, er designet for å være en makker på alle dine turer. Multimedia-systemet dekker alle dine behov, pluss litt til.

MOTORKRAFT

KOMPROMISSLØS EFFEKTIVITET

/image/30/0/peugeot-essence-2017-456-fr.511300.jpg

PURETECH BENSINMOTORER

Den 3-sylindrede motoren er modulær og kompakt og kombinerer overlegen kvalitet med eksepsjonell ytelse, høy effektivitet og det siste innen teknologi. Den gir uovertruffen kjøreglede selv ved svært lave turtall og har en svært god balanse mellom dreiemoment og effekt. Dette teknologiske gjennombruddet betyr at drivstofforbruket og CO2-utslippene er redusert med opptil 25 % uten at det går på bekostning av effekt eller kjøreglede.

/image/30/4/peugeot-208-2015-159-fr.511304.jpg

EAT6 6-TRINNS AUTOMATISK GIRKASSE

Nye PEUGEOT 208 er nå utstyrt med en EAT6 sekstrinns automatgirkasse på 1,2 PureTech 110 hk-versjonen, noe som gir en optimal kjøreopplevelse med minimalt drivstofforbruk. Den har dessuten Quickshift-teknologi som gir raske girskift uten avbrudd i drivkraften.

I tillegg er den nesten like energieffektiv som en manuell girkasse. Dette er mulig takket være redusert intern friksjon og momentomformere som låses ved behov for å unngå sluring.

I sum betyr dette at vi har kunnet redusere utslippsforskjellen mellom denne girkassen og en manuell girkasse til bare 1 g per km (med ISO-standarddekk). Dette betyr igjen at denne versjonen scorer høyt både når det gjelder kjøreopplevelser og drivstofforbruk.

BENSINMOTORER
AUTOMATISK GIRKASSE

TEKNOLOGI

SIKKERHET OG ASSISTANSESYSTEMER

/image/94/9/peugeot-208-2018-020-fr.500949.jpg

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brake-teknologi (automatisk bremsing ved risiko for kollisjon i bytrafikk) er en ny teknologi som gjør det lettere å unngå ulykker eller minske konsekvensene av dem dersom føreren ikke reagerer raskt nok ved kjøring i bygater i mindre enn 30 km/t. Under visse omstendigheter vil til og med systemet stoppe bilen helt, slik at en kollisjon unngås.

/image/95/1/peugeot-208-2018-021-fr.500951.jpg

RYGGEKAMERA OG PARK ASSIST

Park Assist-teknologien gjør det enklere å parkere – fra lukeparkering til parkering i rette og skrå parkeringslommer.
Ultralydsensorer foran, bak og på begge sider anslår hvor stor en parkeringsplass er, beregner hvordan bilen helst bør parkeres, overtar styringen og gir deg bilde- og lydinformasjon om den tilgjengelige plassen.
Imens håndterer du gass og brems, girspak og clutch (hvis bilen har manuell girkasse). Ønsker du å styre bilen selv, kan du gjøre det ved å gripe rattet når som helst.

BILDEGALLERI

Forbruk og utslipp basert på bruk av 208

PSA Group har offentliggjort uavhengige, sertifiserte beregninger av reelt drivstofforbruk for å kunne gi kundene bedre informasjon. Konsernet har inngått et samarbeid med den ikke-statlige organisasjonen Transport & Environment (2)og France Nature Environnement (3). Sammen har de utarbeidet en protokoll for måling av reelt drivstofforbruk og utslipp, som er godkjent av sertifiseringsselskapet Bureau Veritas (4).

Denne protokollen spår det reelle drivstofforbruket og  utslippene fra kjøretøy på en rute på 92 km med både bykjøring, landeveiskjøring og kjøring på motorvei. Bilene testet å kjøre på offentlige veier ved normale trafikkforhold og med passasjerer og bagasje i bilen. Bruk av klimaanlegget til kjøling eller oppvarming er også obligatorisk. De utvalgte rutene har stigninger som er representative for bruk i den virkelige verden (5).

Dette gjør at Peugeot, en merkevare tilhørende PSA-konsernet, kan være mer transparente overfor kundene.

Se mer

(1) Utslipp av nitrogenoksid (NOx) og antall partikler (PN) som slippes ut.

(2) Transport & Environment: Europeisk miljøforening spesialisert på å etablere en bærekraftig transportpolitikk. 
(3) France Nature Environnement: Fransk sammenslutning av foreninger for vern av natur og miljø. 
(4) Bureau Veritas: Globalt selskap for inspeksjon, sertifisering og laboratorietesting. 
(5) De oppgitte tallene, som er adskilt fra de offisielle EU-tallene for drivstofforbruk, er bare en generell veiledning utelukkende for informasjonsformål og er basert på ikke-harmoniserte testprotokoller. Vi gir ingen som helst garantier, verken uttrykte eller underforståtte, om estimatets fullstendighet, nøyaktighet eller pålitelighet eller estimatets egnethet eller tilgjengelighet for noe som helst formål. Testprotokollen kan ses på PSA-konsernets nettsted: www.groupe-psa.com. For å sammenligne nye passasjerbilers drivstofforbruk eller CO2-utslippsverdier, basert på en harmonisert EU-testprotokoll, skal tall for offisielt drivstofforbruk eller CO2-utslippsverdier brukes [sett inn hyperkobling til hvor disse verdiene kan finnes]. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se  https://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/labelling_en.