iOn 5-dører

Elekstriske ION banner
Elekstriske ION banner

Peugeot iOn

Fra 149.900 kr ink.mva*

Peugeot iOn har godt med sikkerhetsutstyr i tillegg til å være en praktisk, dynamisk og lettkjørt elbil.

STOL PÅ ELEKTRISKE iOn

Du kjører trygt med elbil i Norge, enten om du er i kollektivfeltet eller er midt i rushen. Peugeot iOn har seks kollisjonsputer: kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer, to sidekollisjonsputer og to kollisjonsputegardiner som bidrar til å beskytte personene i bilen enda bedre ved en eventuell kollisjon.

SIKKERHETSBELTER

/image/53/6/peugeot-ion-ceintures_de_securite-full.54536.jpg

En elektrisk bil skal være sikker. Samtlige seter i iOn er koblet til sensorer. Uansett skal alle som sitter på i en elbil, bruke setebelte.

BARNA ER SIKRE I ELBILER

Når du kjører elbil i Norge er det viktig at barna sitter trygt. I baksetet kan ett eller to barneseter monteres, takket være to ISOFIX-fester. Kollisjonsputen på passasjersiden foran kan deaktiveres for å gjøre det mulig å sette inn et bakovervendt barnesete. Den urbane familien vil nyte fordelene med elbil.

BREMSESYSTEMET I ELEKTRISK BIL

Peugeot iOn sett diagonalt bakfra på veien

Elbiler skal sikre passasjerene også i vanskelige situasjoner. Derfor er iOn som standard utstyrt med et omfattende system for blokkeringsfrie bremser (ABS), elektronisk bremsekraftfordeling (EBD) og nødbremsassistanse (EBA).

De blokkeringsfrie bremsene (ABS) sørger for kontroll over styringen ved en eventuell nødbremsing av din elektriske bil. Systemet understøttes av nødbrems-assistansen (EBA), som forsterker bremsetrykket og reduserer tiden det tar å stoppe til et minimum.

Den elektroniske bremsekraftfordelingen (EBD) utfører bremsing av ett og ett hjul. Dette er mer effektivt, spesielt i svinger. Når det gjelder variabel og elektrisk servostyring, er iOn like presis på landeveien som den er til hjelp ved manøvrering i bytrafikken.

Bremsingen blir i tillegg hjulpet gjennom en kombinasjon av elektrisk motorbremsing, som kan gi en betydelig kraftgjenvinning, og tradisjonell hydraulisk bremsing, til en helhetlig bremseopplevelse som kan sammenlignes med en forbrenningsmotor.

ELBIL-ASSISTANSE

Er det langt til neste ladestasjon? Føreren av Peugeot iOn kan nyte godt av assistanse ved flatt batteri (transport med hjulene løftet av bakken til hjem/arbeidssted eller eventuelt til nærmeste ladepunkt innenfor en radius på 50 km)*.

*Antall utrykninger avtales ved kjøp av elbil og angis i kontrakten

KJØREOPPLÆRING FOR ELBIL I NORGE

For å bli en bedre fører av Peugeot iOn, kan du få kjøreopplæring for elbil som en tilleggsytelse.

ELBILER MED CONNECT SOS PASSER PÅ DEG

Peugeot Connect*-boksen passer på deg dersom det skulle skje en ulykke. Den foretar et automatisk nødanrop dersom kollisjonsputene eller de pyrotekniske sikkerhetsbeltene utløses. Du kan også foreta et nødanrop manuelt ved hjelp av SOS-knappen på dashbordet. Din elbil blir da lokalisert, og de riktige redningstjenestene blir sendt umiddelbart.

*Tilleggsutstyr/ekstrautstyr til elbil