INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET. LES MER

Elbiler

/image/79/8/coche-electrico-nuevo-peugeot-e-208.521798.jpg

Kjør utslippsfritt med en elbil fra Peugeot. Vi kan tilby en elbil som dekker dine behov, uansett om du trenger en kompakt bybil, en 5-seters familiebil eller en praktisk varebil.
Peugeots helektriske biler kombinerer innovativ design, miljøvennlig kjøring og avansert teknologi.

Finn ut mer om vårt elektriske utvalg

/image/16/5/peugeot-208-1902hm101-newcrop.508438.19.561165.jpg

Oppdag den nye elektriske bybilen, e-208

Finn ut mer om den nye bybilen i Peugeots elbilsortiment.  Nye Peugeot e-208 har en markant og moderne silhuett, og nok rekkevidde også til lengre kjøreturer. Helt nye i-Cockpit® 3D projiserer kjøreinformasjon som et hologram og gir deg en helt ny kjøreopplevelse.

/image/15/1/640x480-e2008.764151.jpg

Oppdag e-2008, den allsidige SUV-en

Finn ut mer om nye PEUGEOT 2008, den allsidige SUV-en som er konstruert for å gi deg en helt ny kjøreopplevelse med PEUGEOT i-Cockpit® 3D, avansert teknologi og flere kraftige og økonomiske forbrennings- og  elmotorer

Hva er fordelene med elbiler fra Peugeot?

/image/54/8/peugeot-208-1902hm103-newcrop.518160.43.522548.jpg

Det er mange fordeler med å kjøre en elbil fra Peugeot, blant annet er de driftsøkonomiske, enkle i bruk og miljøvennlige.

En ny kjøreopplevelse

Elbilene fra Peugeot har stillegående motor og lite vibrasjoner. Det gir en helt ny kjørekomfort. Elmotoren er lett å starte og gir fullt dreiemoment fra start. Det gir smidig akselerasjon uten girskift.

Siden de har elektrisk drift, slipper ikke elbiler fra Peugeot ut CO2. De har en rekkevidde på opptil 340 km (WLTP).

Lavere driftskostnader

Når du skal vurdere kostnadene for en bil, kan du ikke bare se på prisen. Du må også vurdere energikostnadene (strøm eller drivstoff) og kostnadene for forsikring og vedlikehold. En elbil fra Peugeot gir en gjennomsnittlig reduksjon i energiforbruket på 40 prosent, og de er opptil 30 prosent billigere å vedlikeholde enn biler med forbrenningsmotor.

Når du kjøper elbil, får du også avgiftsfritak.

Enkle i bruk

Bytt ut drivstoffpumper med rask, enkel lading og gjør livet ditt enklere med en elbil. Det finnes flere lademuligheter, og du finner et ladested i nærheten uansett hvor du er og til alle døgnets tider.

Med appen MyPeugeot kan du også fjernstyre flere funksjoner i bilen.

Elbiler: økonomi, lading og batteri

Hvor lang rekkevidde har elbilene fra Peugeot? Hvor lang levetid har batteriene? Hvordan lades en elbil? Her finner du nyttig informasjon om disse temaene: 

Hva er de økonomiske fordelene med en elbil fra Peugeot?

Bygningsstrukturen til en elbil fra Peugeot

Elbiler fra Peugeot leveres med litiumionbatterier. De gir en rekkevidde på opptil 340 km (WLTP). Tapet av ladekapasitet over tid er redusert. Det garanteres at batteriene har en kapasitet på 70 prosent etter 160 000 km/8 år.

Denne garantien overføres til den nye eieren ved salg av bilen.

Hvordan lades en elbil fra Peugeot?

Elbiler fra Peugeot kan lades raskt og enkelt på flere måter.

Elbilen Peugeot e-208 står til lading i byen

Privat lading

Du kan enkelt lade elbilen hjemme eller på jobb.
Det er både praktisk og økonomisk.
Det finnes to typer privat lading:
– lading med vanlig stikkontakt (lader på 3,3 kW, 8 A)

Vegglader

Hvis du vil redusere ladetiden, kan du få installert en vegglader hjemme.
Veggladeren er en ladeboks som monteres på veggen. Den har en ladeeffekt på 6,6 kW (32 A). En vegglader kan også monteres på en søyle hvis du vil ha den utendørs. Denne ladeløsningen gir høyere ladeeffekt og dermed kortere ladetid.
Du kan fullade batteriet på 8 timer. Med en 10 kW on-board charger (ekstrautstyr på e-208) kan ladetiden reduseres til 5 timer.

Lading på offentlige ladestasjoner

I stedet for et nettverk av bensinstasjoner finnes det et nettverk av ladestasjoner for elbiler. Antall ladestasjoner øker stadig. I dag er det over 70 000 ladestasjoner i Frankrike og nær 225 000 over hele Europa.
Ladingen går raskest på hurtigladestasjonene.

Tips for økonomisk kjøring

Kjør økonomisk og få lengst mulig rekkevidde.

Elbilen Peugeot e-208 kjører langs havet i solnedgang

Kjør jevnt

Reduser energiforbruket ved å unngå brå manøvrering, hyppig og høy akselerasjon og for mye bremsing.
Senk hastigheten så mye som mulig på motorveier. Høy hastighet reduserer raskt rekkevidden.

Peugeot e-Partner Tepee står til lading i et hjem

Bruk bremsemodus

Bruk motorbremsen i stedet for å bruke bremsepedalen hele tiden. Da gjenvinnes energi under bremsing som brukes til å lade batteriet.

En kvinne kjører Peugeot e-208

Bruk eco-modus

Elbiler har en såkalt eco-modus som sparer energi ved å redusere motoreffekten der det er hensiktsmessig. Denne modusen er perfekt for bykjøring, siden vi trenger mindre effekt her enn på motorveien.

En mann justerer temepraturen til e-208 fra mobilen

Bruk forhåndsregulering av temperaturen

Sett på temperaturregulering mens du lader. Da bruker du mindre batterikapasitet på oppvarming/kjøling under kjøring. Oppvarming eller kjøling av bilen under lading reduserer ikke rekkevidden.

Blå Peugeot iOn kjører i urbant miljø

Vedlikehold dekkene

Uansett hva slags bil du kjører, er det viktig å vedlikeholde dekkene. Dette er viktig både for sikkerheten og energiforbruket. Forbruket av energi øker hvis du kjører med dårlige dekk eller dekk med for lavt lufttrykk.

Tjenester fra Peugeot

Appen MyPeugeot

En mann bruker MyPeugeot-appen på mobilen

Med MyPeugeot-appen kan du når som helst og hvor som helst:
– sjekke status for ladingen og batteriets ladenivå
– se forbruksstatistikk for kjøreturene dine
– få tips om hvordan du kan kjøre mer effektivt, blant annet tips om lading, oversikt over energiforbruket ditt og en rangering av hvor effektivt du kjører i forhold til andre som kjører elbil

Du kan også fjernstyre enkelte bilfunksjoner fra appen for å skåne batteriet under kjøring:
– starte, avbryte og programmere lading
– programmere forhåndsregulering av temperaturen i kupeen (klimaanlegg)

Andre spørsmål om elbiler

Stemmer det at elbiler har lavere ytelser enn biler med forbrenningsmotor?

Det er en myte at en elbil har lavere ytelser enn en bil med forbrenningsmotor. Selv om de er stillegående, har ikke elbiler lavere ytelser. De oppnår samme hastigheter som tilsvarende biler med forbrenningsmotor, samtidig som de gir bedre kjørekomfort siden motoren er stillegående og det er mindre vibrasjoner. Elbiler akselererer og bremser også like raskt som tilsvarende biler med forbrenningsmotor.

Stemmer det at elbiler er dyrere enn biler med forbrenningsmotor?

Elbiler er mer driftsøkonomiske enn tilsvarende biler med forbrenningsmotor. Kostnader for energi, forsikring og vedlikehold må legges til kjøpsprisen. Når det tas hensyn til alle disse faktorene, er elbiler mer driftsøkonomiske enn biler med forbrenningsmotor. 
I gjennomsnitt er energikostnadene 40 prosent lavere for elbiler og vedlikeholdskostnadene 30 prosent lavere sammenlignet med biler med forbrenningsmotor.

Stemmer det at det er mer miljøvennlig å kjøre elbil enn en bil med forbrenningsmotor?

En viktig fordel med elbiler er at de ikke har noe CO2-utslipp. En annen viktig faktor som taler til fordel for elbiler, er at det bare tar ca. to år før karbongjelden fra produksjonen, fremfor alt produksjonen av batteriet, er tilbakebetalt.
I tillegg utvikles det stadig flere løsninger for å forlenge batterilevetiden. Det gjør det mulig å motregne karbongjelden fra produksjonen.
Alt dette gjør en elbil mer miljøvennlig enn en bil med forbrenningsmotor.