INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET. LES MER

Rifter Crossover

/image/34/4/peugeot-rifter-crop2.630344.jpg
/image/46/4/peugeot-rifter-2018-113-fr.631464.jpg

NYE PEUGEOT RIFTER

Fra 310.000 kr ink.mva*

125g i

0.55l i

Nye Peugeot Rifter har et imponerende utvalg sikkerhetsfunksjoner designet for å bidra til å holde deg og dine passasjerer trygge.

AUTOMATISK NØDBREMSSYSTEM

/image/54/0/peugeot-rifter-spacially-aware.440540.jpg

Et intelligent og uavhengig bremsesystem designet for å unngå kollisjon, eller begrense kollisjonens alvorlighetsgrad, ved å redusere bilens hastighet. Systemet utløses hvis føreren ikke reagerer raskt nok og aktiverer bilens bremser.

Et multifunksjonskamera plassert på toppen av frontruten kombinert med radar montert på støtfangeren registrerer hindringer i veien. Systemet kan registrere kjøretøy som kjører i samme retning eller står i ro, samt fotgjengere på veien.

AVSTANDSVARSLING

Avstandsvarslingen fungerer sammen med det automatiske nødbremssystemet og varsler føreren hvis bilen er i fare for å kollidere med bilen foran eller med en fotgjenger i veien. Det finnes to varslingsnivåer: Det første, 'Gul'-varsling, gir en visuell varsling om den potensielle risikoen. Og i mer alvorlige tilfeller vil en 'Rød'-varsling og et lydsignal indikere umiddelbar fare for kollisjon og at førerhandling er nødvendig umiddelbart: Dersom ingenting skjer, utløses det automatiske nødbremssystemet.

BLINDSONEVARSLER*

/image/53/9/peugeot-308-blind-spot.440539.png

Nå kan du nyte følelsen av å ha øyne i nakken. Ved hjelp av laterale ultralydsensorer som dekker områder som er utenfor synsfeltet ditt, tennes en LED-lampe i begge sidespeilene for å varsle om at det er en bil, lastebil eller motorsykkel i blindsonen din. Systemet fungerer når du kjører forbi en bil med lavere hastighet eller blir forbikjørt av en bil som har høyere hastighet. Denne intelligente funksjonen fungerer på hastigheter ned til 29 km/t og opptil den nasjonale hastighetsbegrensningen.

*Ekstrautstyr

FILSKIFTEVARSLING

Nye PEUGEOT Rifter er alltid et skritt foran. Den har et avansert system for forebygging av eller hindring av filskifte og kan identifisere veimerking ved hjelp av et kamera montert på frontruten. Teknologien fungerer på følgende måte:

  • Filskiftevarsler: Et system som overvåker sperrelinjer og kjørefeltlinjer og varsler føreren hvis en langsgående kjørefeltlinje krysses ved en feiltakelse. Hvis styringsavvik registreres, blir du varslet med en blinkende indikatorlampe på det digitale instrumentpanelet og et lydsignal i kupeen.
  • Aktiv filskiftevarsling: I tillegg til visuell varsling og lysvarsling av fører, har nye Peugeot Rifter også filskiftevarsler. Med en gang systemet registrerer en utilsiktet kryssing av en av kjørefeltlinjene på veien, blir rattet gradvis korrigert for å holde bilen i feltet, på hastigheter over 65 km/t.

ADAPTIV CRUISEKONTROLL STOP&GO*

Adaptiv cruisekontroll Stop&Go styres via radar som er montert på bilens front. Den har en rekkevidde på opptil 150 meter og to hovedfunksjoner:

  • Opprettholder automatisk bilens hastighet på de verdiene som er stilt inn av føreren.
  • Opprettholder automatisk en fastsatt avstand mellom nye Peugeot Rifter og kjøretøyet foran slik at bilen reduserer farten til full stopp om nødvendig.

Systemet registrerer et kjøretøy foran i samme retning og kan automatisk tilpasse bilens hastighet til hastigheten til kjøretøyet foran. Dette skjer ved hjelp av motorbrems og bremsesystemet (her vil også bremselysene tennes) for å opprettholde en konstant avstand.

Hvis kjøretøyet foran reduserer farten og stopper helt, vil også nye Peugeot Rifter stoppe ved hjelp av adaptiv cruisekontroll Stop&Go.  Hvis føreren ikke reagerer etter dette, vil den elektriske parkeringsbremsen aktiveres automatisk.

*Ekstrautstyr. Ikke tilgjengelig på 1.5L BlueHDi 100

HASTIGHETSGJENKJENNING OG ANBEFALING*

Koblet til tilleggsutstyrspakkene safety og safety plus. Ved hjelp av et kamera montert på frontruten har nye Peugeot Rifter skiltgjenkjenning for fartsgrenseskilt slik at du aldri trenger å lure på hva fartsgrensen er. Når et fartsgrenseskilt registreres, blir denne informasjonen lest av kameraet og vises i farger på head-up-instrumentpanelet.

I tillegg til å bli informert om hastigheten, har føreren også muligheten til å tilpasse hastigheten til fartsbegrensningen på den spesifikke veien via bilens fartsholderspake. Bilen justerer da farten i henhold til dette.

 *Ekstrautstyr

TRETTHETSVARSLER*

Det er viktig å ta hyppige pauser når du kjører langt for din egen sikkerhet og for sikkerheten til dem rundt deg. Nye Peugeot Rifter har et tidsstyrt varslingssystem som fungerer på hastigheter over 65 km/t: Etter to timers kjøring vises en melding med anbefaling om at du tar en pause.
Tretthetsvarsleren har en tidsbasert varsling og er styrt av et kamera montert på frontruten. Kameraet er designet for å analysere banen til kjøretøyet. I tillegg vurderer den førerens oppmerksomhet i hastigheter over 65 km/t.

Ved å identifisere avvik i forhold til veimerkingen, kan nye Peugeot Rifter også fastsette om bilens atferd gjenspeiler en viss grad av tretthet eller uoppmerksomhet hos føreren. Hvis det virker som om føreren trenger å utvise mer forsiktighet på veien, vil både et visuelt signal og et lydsignal aktiveres. Hvis dette skjer mer enn tre ganger, vil føreren bli anbefalt å ta en pause.

*Ekstrautstyr

PEUGEOT FJERNLYSASSISTANSE*

Peugeot fjernlysassistanse er koblet til tilleggsutstyrspakkene safety plus og gir deg en ting mindre å tenke på når du kjører om kvelden. Systemet styres ved hjelp av et kamera montert på frontruten, og analyserer kjøreforholdene kontinuerlig, for eksempel nærheten til andre kjøretøy.

Peugeot fjernlysassistanse skifter automatisk til fjernlys når forholdene krever dette, slik at du får utnyttet det fulle potensialet til halogenfrontlyktene.

*Ekstrautstyr

PEUGEOT CONNECT SOS (NØDOPPRINGING) & ASSISTANCE*

/image/53/8/2008-suv-connect-sos.440538.jpg

Dette er en kjøretøylokaliseringsenhet som kan brukes manuelt (via en spesiell SOS-knapp på konsollen) eller automatisk (hvis pyrotekniske enheter er utløst). Den lokaliserer kjøretøyet nøyaktig og utløser utsending av passende nødtjenester for rask respons.

Peugeot er pionerer når det gjelder denne teknologien og siden lanseringen i 2003 har PEUGEOT Connect SOS & Assistance gitt assistanse til over 7 000 personer. Dette systemet er uten abonnement og uten ytterligere kostnader, og bruker en GPS-modul og SIM-kort (innebygget i systemet).

*Ekstrautstyr

TRAILER SWAY MITIGATION SYSTEM*

Hengerfeste er tilleggutstyr og har Trailer Sway Mitigation System som gir deg en ekstra ESP®-funksjon for å redusere vibrasjonene til hengeren og hastigheten til bilen om nødvendig.  Vibrasjoner reduseres via individuelle og vekslende bremsemanøvre på forhjulene.  I de fleste tilfeller er disse manøvrene tilstrekkelige for å eliminere vibrasjonene helt og dermed unngå all fare. Dersom vibrasjonene er veldig sterke, reduserer systemet motorens dreiemoment og bremser på alle hjulene for å redusere hastigheten så raskt som mulig.   

Trailer Sway Mitigation fungerer på hastigheter mellom 65 og 160 km/t og registrerer hengeren når hengerens elektroniske tilkobling er koblet opp mot det tauende kjøretøyet.

*I kombinasjon med Peugeot-godkjent hengerfeste.