HOPP TIL INNHOLDET
 
 
 
 
Ønsker du motta våre nyhetsbrev? Meld deg på her
4 minutters lesing
Ønsker du motta våre nyhetsbrev? Meld deg på her

KVINNENE BAK NYE PEUGEOT 308

Forførende, effektiv, tilgjengelig og funksjonell med en sensuell og skarp design. Dette er bare noen av superlativene som brukes for å beskrive nye Peugeot 308. Halvparten av dem som sitter bak rattet på denne bilen, er kvinner! Også teamet som har designet bilen, består i hovedsak av kvinner.

 

Resultatet er en kompakt sedan som oppfyller behovene og forventningene til alle kundeprofiler, og som har en design, en innvendig komfort og en anvendelighet som allerede har overbevist mange brukere ... og fagfolk!

NYE PEUGEOT 308 KÅRET TIL WOMEN'S WORLD CAR OF THE YEAR I 2022

Helt siden prisen ble etablert i 2009, har den vært den eneste bilprisen i verden som kåres av en jury som utelukkende består av kvinnelige biljournalister, med representanter fra 40 land på alle de fem kontinentene. Målet med kåringen er ikke å velge en såkalt damebil. Kriteriene som brukes, er de samme som en hvilken som helst bilfører bruker til å velge en bil (sikkerhet, design, pris, klimafotavtrykk osv.).

 

Nye Peugeot 308 ble først utnevnt til Urban and Compact Car of the Year 2022 den 14. februar. Deretter, 8. mars 2022, ble den valgt ut blant seks finalister som vinneren av Women's World Car of the Year for sine to profiler: kompaktsedan og stasjonsvogn.

 

Og når vi ser på teamet bak, gir det absolutt mening at prisen gikk til denne bilen.

HVEM ER KVINNENE BAK NYE PEUGEOT 308?

Bilverdenen tiltrekker seg i økende grad kvinner i strategiske posisjoner. Linda Jackson (administrerende direktør i Peugeot), Véra Carpentier (produktansvarlig for nye 308) og Marjorie Lhuillier (customer synthesis manager) hadde viktige roller i designen av nye Peugeot 308.

 

Når de blir spurt om hvilken effekt det hadde å ha kvinner bak prosjektet, er de alle enige om at en kvinne uten tvil vil vektlegge praktiske aspekter som størrelsen på kupeen og hvor enkelt det er å åpne bagasjerommet.

 

Men de gir også uttrykk for at styrken til et team ligger i hvor mangfoldig det er generelt sett (kjønn, alder, kultur osv.), og at 308 er rettet mot alle, og særlig par, som utgjør 70 til 80 prosent av brukerne. Det viktigste er alltid å tilfredsstille kundene ved å oppfylle forventningene deres. 

 

Linda Jackson sier at det uansett er fantastisk å få tildelt Women's World Car of the Year Award av en jury som består av kvinner fra hele verden.

PRISDRYSS

Siden lanseringen i 2021 har Peugeot 308 allerede mottatt 14 internasjonale priser.

 

I tillegg til Women's World Car of the Year omfatter disse blant annet:

 

  • German Car of the Year 2022, i kompaktkategorien, blant elleve konkurrenter
  • Red Dot Awards, i kategorien biler og motorsykler, den høyeste utmerkelsen innenfor produktdesign 
  • Trophée de l'Argus 2022 (Frankrike), i kategorien bybil og kompakt
  • Best Car Awards 2021, i kategorien kompakt medium, arrangert av Le Moniteur Automobile, et av de viktigste bilmagasinene i Belgia
  • Car of the Year 2022 og Plug-in Hybrid of the Year i Portugal
  • Berline Business 2022, tildelt av magasinet Kilomètres Entreprises i Frankrike