HOPP TIL INNHOLDET
Nye 408's «The Sphere»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EN UNIK UTSTILLING

Se nye 408 i en helt spesiell installasjon

AN UNEXPECTED SHOWCASE

Discover how we took the new 408 for a spin.

THE SPHERE

ALLE DETALJER FRA ALLE VINKLER

«The Sphere» er en unik utstilling som viser nye 408 fra alle vinkler. Hva er opp? Hva er ned? Hvordan kan vi snu nye 408 opp ned og rotere den helt rundt? Svaret er denne installasjonen som får det til å se ut som om tyngdekraften ikke lenger gjelder. En utstilling som er like fascinerende og unik som bilen.

NYE PEUGEOT 408

Nye Peugeot 408 har en unik design med fastbackprofil.

 

DESIGN 

Den moderne elegansen gjør at den skiller seg ut. Den høye bakkeklaringen og den lave taklinjen skaper en sportslig design med linjer som fremhever bilens aerodynamiske egenskaper og gjør den usedvanlig elegant.  

NYE PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Nye Peugeot i-Cockpit® 3D gir en unik, digital kjøreopplevelse. 408 har en 10-tommers kapasitiv berøringsskjerm, et konfigurerbart digitalt head-up-display og et kompakt ratt med integrerte betjeningselementer.  

PLUG-IN HYBRID

Nye 408 plug-in hybrid kan fullades på bare 1 time og 55 minutter med integrert lader (ekstrautstyr) og vegglader med 7,4 kW. Eller på 3 timer og 40 minutter med standard integrert lader og vegglader.  

SLIK GJORDE VI DET

Hvordan lurer man tyngdekraften og roterer en bil 360 grader i luften? Det var ikke enkelt. Se hvordan ingeniørene, teknikerne og designerne samarbeidet for å skape «The Sphere». I denne installasjonen ser det ut som nye 408 trosser tyngekraften. Bilen roteres, slik at du kan se den fra alle vinkler.

 

KONSEPTET

Vi ville vise fram nye Peugeot 408 fra alle vinkler. Derfor måtte vi trosse tyngdekraften og skape en løsning for å rotere nye 408 helt rundt. Og løsningen måtte naturligvis være like fascinerende og unik som bilen. Svaret ble «The Sphere».
TRINN 1: 3D-MODELLERING
Teamet vårt tok utgangspunkt i 3D-modeller for å visualisere ideen og teste om den ville kunne holde nye 408 i alle vinkler. Deretter lagde de mange små modeller for å perfeksjonere designen.
TRINN 2: PRODUKSJON
Når form møter funksjon på nye måter, oppstår det noe unikt.  Vi måtte tenke nytt og finne nye løsninger for å få «The Sphere» til å fungere både fysisk og estetisk.
TRINN 3: INSTALLASJON
Vakre gjenstander trenger vakre kulisser, og det fant vi ved kunstmuseet Louvre-Lens. Se planleggingen vi måtte gjennomføre før «The Sphere» kunne installeres.

STRUKTUR

Hele strukturen er laget av solid stål med en beskyttende finish av sølvfarget epoksy. Den gjennomsiktige boblen er laget av fleksibel PVC. Det gjør at vi kan bruke diskrete vifter til å holde boblen oppblåst. 

TEKNIKK

De to store ringene (5,1 meter i diameter) beveges av et system for firehjulsdrift som drives av elektromotorer på 3500 watt. Mesteparten av effekten brukes til å rotere boblen og opprettholde tyngdepunktet mens den roterer. 

TEAM

Et dyktig team av kunstnere, ingeniører og teknikere fra Superbien i Paris realiserte «The Sphere» i form av en installasjon som ser ut til å trosse tyngdekraften.  De har spesialisert seg på å skape vakre og unike installasjoner. 

DE UNIKE KULISSENE

Museet Louvre-Lens er en ultramoderne bygning som danner et perfekt bakteppe.  Fasaden består av en kombinasjon av buet glass og aluminium som skaper en moderne stil. Den unike designen gjør dette til det ideelle stedet å stille ut nye Peugeot 408.