HOPP TIL INNHOLDET
– Kult med praktiske elbiler som ser så tøffe ut!
Anna (34) og Thomas (33) fra Oslo lot seg imponere av stilen og kjøreopplevelsen i Peugeots elbiler.
Produsert av Schibsted Partnerstudio i samarbeid med PEUGEOT

 

Paret bor i Oslo med sine to barn, og selv om de praktiske egenskapene er viktige er stilen også avgjørende når de skal velge bil:

– Rekkevidden er selvfølgelig viktig i en elbil. Vi solgte nettopp elbilen vår på grunn av kort rekkevidde. Vi tar ofte en Sverige-tur, og da blir det slitsomt å lade underveis med barn i baksetet, forteller Anna.

Paret har tatt turen til sin lokale Peugeot-forhandler for å ta en nærmere kikk på det elektriske utvalget og vurderer både e-208 og e-2008.

 

– Jeg synes bilene ser veldig tøffe ut. De er praktiske, men samtidig føler man seg litt kul!

 

De to kikker først på Peugeot e-208, før de går videre til e-2008. Fordi de ofte har bruk for barnesete, plass til barnevogn og gjerne også en voksen i baksetet er det e-2008 som blir mest aktuell for dem:

– Den har skikkelig god plass i baksetet, både til begge barna og «Mommo», sier Thomas.

Han skryter av førerplassen, som er komfortabelt og praktisk utformet med Peugeot i-Cockpit ®. Begge liker også detaljene og det sporty designet innvendig.

 

 

Anna trekker også frem førermiljøet, Peugeot i-Cockpit ® 3D, som en av tingene hun likte aller best i bilene de kikket på:

– Jeg ble veldig overrasket over hvor bra rattet var. Det var lite og nett, men samtidig fikk jeg et veldig godt grep. Deilig at det ikke kommer i veien for instrumentene. Og så var det veldig kult med 3D-funksjonen i displayet, sier hun.

Hun forteller at hun øvelseskjører, og hun likte veldig godt at hun fikk tydelig informasjon om fartsgrense og hastighet.

 

Det kompakte rattet, som gir bedre styrefølelse, var en av tingene Anna og Thomas likte aller best.

 

Ute på veien trekker begge frem både sittekomfort og kjøreegenskaper:

– Veldig god å kjøre! God respons på rattet, sier Thomas. De er begge enige om at interiøret er både stilig og praktisk – og liker spesielt at det er fysiske knapper til mange av funksjonene, som betyr at man slipper å få fettflekker på skjermen.

– Og så var den veldig lett å parkere, sier Anna.

 

Etter en prøvetur mener Anna og Thomas at helelektriske e-2008 nok er mest aktuell for dem:

– Jeg synes absolutt det var god plass i både e-208 og e-2008, men når vi skal ha med oss barnevogn og bagasje er nok e-2008 den mest aktuelle, sier hun.

Hun trekker også frem forholdet mellom god innvendig plass og kompakte ytre mål som en stor fordel:

– Vi bor i byen og må ofte lukeparkere. Da er det fint med en mer kompakt bil. Jeg likte også veldig godt kamerafunksjonen, det har jeg ikke sett før!

 

Anna trekker spesielt frem grillen og frontlysene, som hun synes gir elbilene fra Peugeot et tøft utseende.
Både Anna og Thomas var storfornøyd med førermiljøet, som de syntes var både oversiktlig og stilig.

 

Når paret skal oppsummere opplevelsen med Peugeots elbiler, er det først og fremst førermiljøet, Peugeot i-Cockpit ®, kjøreopplevelsen og det stilige utseendet som trekkes frem:

– Det er noe med grillen som gjør at bilen ser veldig kul ut. Jeg liker at man kan ha en familiebil som også ser tøff ut. Dessuten var den veldig behagelig og oversiktlig å kjøre. Jeg har faktisk ingenting å utsette på bilen, avslutter Anna.