HOPP TIL INNHOLDET

Peugeot E-208

Elektrisk kjøreglede på over 400 km
Peugeot E-208: Elektrisk kjøreglede på over 400 km
Peugeot 208 ble den mest solgte bilen i Europa i 2022, og er en ikonisk modell for Peugeot. Nå får den en grundig oppdatering på flere punkter. Sterkere motor med lavere forbruk, over 400 kilometer rekkevidde (WLTP) og nytt infotainment er noen av hovedpunktene.
 
- Peugeot E-208 er nok et eksempel på at Peugeot tilbyr skikkelige facelifter! Her har både motor, batteri, rekkevidde, utseende og infotainment blitt grundig oppdatert. Det er i praksis en ny bil vi ser frem til å tilby i Norge. Med over 400 kilometer rekkevidde har bilen mer enn nok kapasitet i dette segmentet, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.
 
 

Lyssignaturen

Lyssignaturen foran ble først introdusert på 9X8 Hypercar, så nye 508 og 508 SW og deretter på nylige oppdaterte E-2008.

 

Nå er den også på plass på nye E-208. De tre lange vertikale lysklørne er et karakteristisk element i denne signaturen, og er integrert i de svarte innsatsene på støtfangeren.

 

De er forskjøvet mot ytterkanten av bilen og bidrar til å gi E-208 et større og bredere uttrykk. I grillen er Peugeots nye logo på plass.

Bak

Bak er det også gjort forandringer. De symbolske baklysene med tre sidestilte røde klør er nå mer horisontale. Dette grepet gjør også at bilen ser bredere og større ut. På GT-versjonen er også ryggelys og blinklys i LED.

Lett gjenkjennelig

E-208 kommer nå i en svært synlig farge som heter gul Agueda. Dette er lanseringsfargen som dere også ser på bildene. En annen ny farge for E-208 er grå Selenium. Denne er sportslig og diskré og hentet fra 508 Peugeot Sport Engineered.

 

Det er mulig å velge mellom syv karosserifarger: gul Agueda, grå Selenium, grå Artense, sort Perla, hvit Banquise, rød Elixir og blå Vertigo. Alle nye E-208-modeller har blanke og svarte bakspeil, uansett hvilken farge som er valgt. GT-versjonen leveres også med blanke og svarte hjulbuer. Svart tak er ekstrautstyr.

Større motor og lengre rekkevidde

Peugeot E-208 leveres med en ny elektrisk motor på 156 hestekrefter og 260 newtonmeter. Sammen med et batteri på 51 kWt gir det en rekkevidde på over 400 kilometer (WLTP). 

 

To typer ombordladere er tilgjengelige. En 7,4 kW enfaset lader og 11 kW trefaselader. Anslått ladetid fra 20 til 80 prosent er mindre enn 25 minutter fra en hurtiglader (minst 100 kW).

Moderne Infotainment

Peugeots unike i-Cockpit videreføres i nye E-208. Peugeot i-Cockpit kjennetegnes av et kompakt og sportslig ratt, og at det digitale instrumentpanelet er plassert i øyehøyde rett over rattet. Skjermen er ti tommer og har 3D-visning i GT-versjon.

 

10-tommers skjerm i midtkonsollen er standard. Den kan brukes til å styre radio- og telefonfunksjoner, Peugeot i-Connect og Peugeot i-Connect Advanced. Under skjermen er pianotastene beholdt for rask tilgang til nøkkelfunksjoner.

 

Det er intuitivt å bruke systemet med flere vinduer som styres av snarveier og Widgets. Du kan sveipe både opp og ned og høyre og venstre. Et trykk på skjermen med tre fingre tar deg «hjem».

Peugeot i-Connect

Peugeot i-Connect tilbyr full trådløs tilkobling med Apple CarPlay eller Android Auto. Peugeot i-Connect Advanced gir tilgang til TomTom tilkoblet navigasjon som oppdaterer seg «over the air» (OTA).

 

MyPeugeot-appen kommer også med nye funksjoner. Den har digitalt servicehefte, kjørerute kan legges inn i appen før turen starter, for så å bli overført til bilen automatisk, og man kan for eksempel planlegge lading på ledige stasjoner langs den ruta som er lagt inn i navigasjonen.

 

Siden Peugeot i-Connect og Peugeot i-Connect Advanced nå er trådløse, er ladeffekten på elbilens ladeplate for mobil tredoblet til 15 watt.

Parkeringsassistent
De nye kameraene for parkeringsassistenter foran og bak på nye Peugeot E-208 har nå et HD-bilde. Avhengig av versjonen, er det nye HD-frontkameraet (kombinert med blindsoneovervåking) nå tilgjengelig som et alternativ. Det gir en 360° visning rundt bilen, en uvurderlig hjelp når du parkerer.

Peugeot E-208 kommer til Norge ved årskiftet.