HOPP TIL INNHOLDET

Prisen er klar for nye Peugeot E-2008 SUV

E-2008 får nå oppdatert design, splitter ny motor, større batteri,

406 kilometer rekkevidde og lanseres i topputstyrt utgave: - store oppgraderinger gir en helt ny opplevelse,

sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen

Nå blir E-2008 SUV fornyet på alle de viktigste punktene og bilen blir kun lansert i en topputstyrt GT-versjon. Den får blant annet:
  • Seter i skinn/Alcantara
  • Elektrisk justerbart førersete med massasje
  • Full LED frontlys med fjernlysassistent
  • Proximity Keyless (nøkkelfri inngang og start)
  • Peugeot i-Connect 4G med trådløs CarPlay/Android Auto
  • Parkeringssensorer foran og bak med 180° ryggekamera
  • Trådløs lading av smarttelefon
  • Sortlakkert tak
  • 17-tommers aluminumsfelger.
Prisen blir 388.900 kroner.

- E-2008 er en av våre desiderte suksessmodeller. Vi ser frem til å lansere en oppgradert E-2008 GT til en god pris.

Peugeot viser igjen at facelifter ikke bare er småjusteringer, men også motor, batteri, teknologi, rekkevidde, og ikke minst utseende.

Med disse oppgraderingene forblir E-2008 en høyaktuell kompaktsuv for norske familier, fortsetter, Rune Hensel.

 

 

Sterkere motor

Motoren i E-2008 SUV yter nå 156 hestekrefter, en oppgang på 20 hestekrefter.

 

Batteriet øker fra 50 til 54 kWt. Dette sammen med et lavt forbruk gjør at rekkevidden øker fra 345 til 406 kilometer (WLTP ved blandet kjøring).

 

E-2008 SUV vil fortsatt komme med to typer ombordladere, 7,4 kW og 11 kW. En hurtiglader med minst 100 kW effekt vil gi en anslått ladetid fra 20 til 80 prosent på 30 minutter.

Moderne Infotainment

Peugeots unike i-Cockpit videreføres i nye E-2008. i-Cockpit kjennetegnes av et kompakt og sportslig ratt og at det digitale instrumentpanelet er plassert i øyehøyde rett over rattet. Skjermen på ti tommer har et nytt design, og GT-versjonen har også 3D-visning.

 

10-tommers skjerm i midtkonsollen er standard. Den kan brukes til å styre radio- og telefonfunksjoner, PEUGEOT i-Connect og PEUGEOT i-Connect Advanced. Under skjermen er pianotastene beholdt for rask tilgang til nøkkelfunksjoner.

 

Det er intuitivt å bruke systemet med flere vinduer som styres av snarveier og Widgets. Man kan sveipe både opp og ned og høyre og venstre. Et trykk på skjermen med tre fingre tar deg «hjem».

 

Peugeot i-Connect tilbyr full trådløs tilkobling med Apple CarPlay eller Android Auto. Peugeot i-Connect Advanced gir tilgang til TomTom tilkoblet navigasjon som oppdaterer seg «over the air» (OTA).

 

MyPeugeot-appen kommer også med nye funksjoner. Den har digitalt servicehefte, kjørerute kan legges inn i appen før turen starter, for så å bli overført til bilen automatisk, og man kan for eksempel planlegge lading på ledige stasjoner langs den ruta som er lagt inn i navigasjonen.

 

Siden Peugeot i-Connect og Peugeot i-Connect Advanced nå er trådløse, er ladeffekten på bilens ladeplate for mobil tredoblet til 15 watt.

 

 

Sprekere design

E-2008 SUV får en helt ny lyssignatur og blir den andre Peugeotmodellen, etter 508, som får dette. Den nye signaturen kjennetegnes av tre vertikale lysklør som er felt inn i de blanke sorte innsatsene i støtfangeren. Kombinasjonen skaper en tøft utseende som passer godt på en SUV.

 

Det samme utrykket finner man bak. De nye LED-baklysene med de karakteristiske tre klørne er ikke til å ta feil av. I motsetning til foran er de her mer horisontale, har doble lameller, og de skal skape et inntrykk av at bilene er bredere.

 

Nye E-2008 SUV kommer til Norge i september.