HOPP TIL INNHOLDET
Det nye emblemet til Peugeot 308
5 minutters lesing
Ønsker du motta våre nyhetsbrev? Meld deg på her

DET NYE EMBLEMET TIL PEUGEOT 308

 

 

Nye Peugeot 308 er den første modellen med det nye emblemet med løvehode. Grillen til nye 308 har en ren og elegant design, inspirert av den nye logoen som kombinerer moderne design og avansert teknologi.

Visste du at emblemet er laget på en helt ny måte?
Det nye Peugeot-emblemet er produsert på en helt ny måte. Hvorfor? Nye 308 er utstyrt med en radar, og designerne ønsket ikke at den skulle skjemme fronten på bilen. Derfor valgte de å skjule den bak emblemet. Ettersom radaren skal registrere informasjon som sendes til førerassistentsystemene, og fordi denne informasjonen er viktig for bilens aktive sikkerhet, må den være hundre prosent pålitelig. Derfor måtte designerne finne ut hvordan radarbølgene skulle nå gjennom emblemet uten forstyrrelser.
Det nye emblemet har derfor et tynt lag av sjeldent, superledende metall: indium. Indium gjør at radarbølgene kan passere gjennom emblemet, samtidig som det danner et svært beskyttende belegg.

I tillegg til indium finner vi polykarbonat som er sprøytet inn i front, sort lakk, et beskyttende belegg, lasergravering og et  festeelement spesialdesignet for grillen på 308. 

 

Denne innovative løsningen gjør definitivt fronten ekstra elegant og tar seg bedre ut enn en synlig radarmodul.

Ny grill

Det nye emblemet er integrert i en ny og spesialdesignet grill med mange små kromelementer som fremhever emblemet i midten.

Nummerskiltet er flyttet til nedre del av støtfangeren, slik at det ikke forstyrrer den nye grilldesignen, og radaren for førerassistentsystemene er diskré plassert bak emblemet.

 

Vi har laget en video der Peugeots designsjef Pierre-Paul Mattei forteller om det nye Peugeot-emblemet og de tre søylene som danner grunnlaget for designen til nye Peugeot 308. 

Oppgradert design
Det lange panseret og frontruten som er flyttet 10 cm lenger bak gir bilen en elegant og særpreget profil.
Forbedret aerodynamikk
Den nye designen gir også bedre aerodynamiske egenskaper.
Avansert teknologi
Toppmoderne systemer sørger for komfort og sikkerhet