HOPP TIL INNHOLDET
KONSEPTBILEN PEUGEOT e-LEGEND

Konseptbilen Peugeot e-Legend: den selvkjørende elbilen fra Peugeot

SELVKJØRINGSTEKNOLOGI

Konseptbilen Peugeot e-Legend viser at autonom ikke betyr monoton, og at overgangen til elektrisk drift ikke betyr at 120 års bilhistorie utraderes.

 

#UnboringTheFuture

 

SELVKJØRINGS- TEKNOLOGI

Konseptbilen Peugeot e-Legend viser at autonom ikke betyr monoton, og at overgangen til elektrisk drift ikke betyr at 120 års bilhistorie utraderes.

 

#UnboringTheFuture

 

Konseptbilen Peugeot e-Legend er ikke bare en fremvisning av hva som er teknologisk mulig. Den er Peugeots visjon for fremtiden. En fremtid der elektrisk drift og selvkjøringsteknologi er synonymt med nye og enda mer intense kjøreopplevelser, og definitivt ikke kjedelig.
Konseptbilen Peugeot e-Legend er ikke bare en fremvisning av hva som er teknologisk mulig. Den er Peugeots visjon for fremtiden. En fremtid der elektrisk drift og selvkjøringsteknologi er synonymt med nye og enda mer intense kjøreopplevelser, og definitivt ikke kjedelig.

GT-VERSJON

Under hele prosjektet hadde Peugeots designteam et klart mål for øyet: En kompakt coupé som setter nye standarder både designmessig og teknologisk og gir en helt ny kjøreopplevelse. Konseptbilen Peugeot e-Legend er en innovativ og kraftfull bil som tydelig viser i hvilken retning Peugeot ønsker å gå.

UNIK KJØREOPPLEVELSE

Vi har kombinert avansert teknologi og kvalitetsmaterialer på en helt ny måte for at du skal føle deg like vel i bilen som hjemme, uansett hvordan du kjører.

SPAR TID

Responsive i-COCKPIT® har fått flere funksjoner som gir nye muligheter til å tilpasse de fire kjøremodusene etter behov.

I en hektisk hverdag preget av teknologi kan det være en utfordring å finne tid til å bare være.

Selvkjørende biler vil gi oss muligheten til å finne denne tiden i bilen.

FIRE KJØREMODUSER

I konseptbilen Peugeot e-Legend kan du velge mellom fire kjøremoduser tilpasset ulike trafikkforhold og behov.

I selvkjøringsmodus tilpasses interiøret i konseptbilen Peugeot e-Legend. Siden styrekommandoene overføres elektronisk (drive-by-wire-teknologi), kan rattet felles inn under lydplanken for å gjøre plass til den 49 tommer store skjermen. Forsetene justeres og armlenene på sidene kjøres ut automatisk og åpner opp en stor oppbevaringsflate med en induksjonslader for smarttelefoner. De viktigste bilfunksjonene kan fortsatt styres med betjeningselementer på midtkonsollen, som er bygd inn i førersetet.

 

Dermed kan personene i bilen gjøre det de har mest lyst til, f.eks. spille spill på den innebygde spillkonsollen eller se en film enten på den buede skjermen i midten eller på skjermen som er integrert i hver enkelt solskjerm.

HELELEKTRISK DRIVLINJE

Konseptbilen Peugeot e-Legend har en helelektrisk drivlinje og passer dermed perfekt inn i merkets fremtidsvisjon.

Elektromotoren med 100 kWh-batterier oppnår et dreiemoment på 800 Nm. Effekten på 340 kW fordeles på alle hjulene. Det gir akselerasjon fra 0 til 100 km/t på under 4 sekunder og en topphastighet på 220 km/t. Bilen har en rekkevidde på opptil 600 km i henhold til WLTP. Når du hurtiglader bilen i 25 minutter, får du nok strøm til å kjøre 500 km.

Hovedformålet med teknologien i konseptbilen Peugeot e-Legend er å oppnå høyest mulig kjørekomfort. For å gjøre hverdagen din enda enklere er konseptbilen også utstyrt med mulighet for induksjonslading.

HØY LYDKVALITET OG AVANSERT TEKNOLOGI

Peugeot e-Legend er utstyrt med en stemmestyrt personlig assistent. Den er utviklet i samarbeid med SOUNDHOUND Inc.®, en ledende leverandør av teknologi med kunstig intelligens.

Du kan endre kjøremodus, starte en spilleliste eller åpne og lukke bilens elektriske dører bare ved å si en setning.

Systemet svarer med den digitaliserte stemmen til Gilles Vidal (designsjef i Peugeot) og forstår 17 språk.

Innen to år vil Peugeot også tilby en versjon tilpasset seriemodellene.

 

Peugeot samarbeider med FOCAL om å oppnå høy lydkvalitet i bilen.

Uansett hvilken lydkilde du spiller av fra, sørger utstyret fra FOCAL® for at lydgjengivelsen blir optimal.

Lydanlegget i Peugeot e-Legend har to nye lydfunksjoner som gir en forsmak på fremtidens integrerte lydsystemer:

Med funksjonen «mapping» kan du blant annet stille inn at kun føreren skal høre meldinger fra navigasjonssystemet, mens de andre i bilen kan lytte uforstyrret til for eksempel musikk.

Funksjonen «zoning» tilpasser innholdet, slik at hver enkelt person kan lytte til det de vil uten å forstyrre de andre.

SPORTSLIG, ELEGANT DESIGN

Med konseptbilen e-Legend beviser Peugeot at en høyteknologisk bil også kan se bra ut.

 

Den coupélignende silhuetten, moderne elementer og omtrent samme dimensjoner som på en vanlig bil legger til rette for en unik kjøreopplevelse i den selvkjørende bilen. Den nye elbilplattformen gir designerne helt nye muligheter ved å fjerne begrensningene en forbrenningsmotor setter.

 

Utformingen til konseptbilen Peugeot e-Legend gjenspeiler både merkets historie og den teknologiske fremtidsvisjonen. Designarven kommer tydelig til uttrykk gjennom nytolkningen av de viktigste designelementene på 504 coupé: en skarp, sportslig og elegant silhuett med skrånende taklinje og store vinduer.

 

Foran har bilen Peugeots karakteristiske lyssignatur med de tre klørne og to doble lysmoduler som minner om de fire frontlyktene på 504 coupé.

Teknikken, blant annet alle førerassistentsystemene, er plassert under hovedlyktene.

Grillen går helt ut til forskjermen på hver side og er delt i to med en list i sort aluminium, en hyllest til støtfangerne i rustfritt stål med kromfinish som er å finne på noen tidligere modeller.

 

Også hekken har den typiske lyssignaturen med de tre klørne.

Det tredje bremselyset strekker seg i hele bakrutens bredde. Lyset projiseres på bakruten ved hjelp av et multireflektorsystem.

Sidene er utformet i tre lag. Den tekniske plattformen i den nedre delen og de store glassflatene gjenspeiler kontrasten mellom metall og glass som er brukt på Peugeot 504 coupé. De store glassflatene slipper mye lys inn i kupeen til Peugeot e-Legend. Utformingen av hjulbuene er basert på prinsippet om negativt rom, med luftkanaler i hjulbuene foran. Metallbuer binder sammen sidevinduene og den innfelte bakruten i fasettert glass. I den nedre delen av sidevinduene bak er det plassert en skjerm som er synlig fra utsiden. Den viser en velkomsthilsen og ladenivået før start. Den varsler også personer utenfor bilen når bilen kjører i selvkjøringsmodus. Sensoren for åpning av døren er diskret integrert i sidevinduet.


Bilens flytende linjer fremheves av den grå lakkfargen med champagnefargede sjatteringer. Avhengig av lyset endrer fargen seg fra en kromlignende nyanse der omgivelsene speiler seg i lakken, til en blank bronsetone med metallfinish.

Metoden som er brukt, ligner metoden som brukes på flaskene til de mest anerkjente parfymemerkene.

 


Bilen har 19-tommers felger og MICHELIN®-dekk i vanlig størrelse.

Det gjør at prototypen virker realistisk og mer troverdig.

 

MATERIALER AV HØY KVALITET


Designerne valgte materialer som tilfører varme, for å myke opp de kalde, digitale overflatene og unngå et altfor teknisk preg.

 

Myk, behagelig kvalitetsfløyel er kombinert med et moderne teknisk stoff for å gjøre materialet enklere å bearbeide. Mønsteret er laget digitalt spesielt for Peugeot e-Legend og har en fløyelsaktig, glansfull finish. Materialet brukes også i Peugeot 3008 SUV og 5008 SUV.

 

De øvre delene og terskellistene er laget av paldaotre fra vår samarbeidspartner HERVET MANUFACTURIER®. Dette eksotiske treslaget stammer fra bærekraftig skogbruk og minner sterkt om møblene i palisander og ibenholt fra 60-tallet. Den mørke ådringen i treet fremhever den turkisblå fargen på setetrekkene og gulvbelegget. Denne moderne tolkningen av tre minner om instrumentpanelene i GT-versjonene av Peugeot 3008, 5008 og 508.

EN BEHAGELIG ATMOSFÆRE

Vi har valgt å kombinere de høyteknologiske komponentene med kvalitetsmaterialer for at du skal føle deg like vel i bilen som hjemme.

 

To digitale designtemaer går igjen i kupeen: bronsefargede linjer og linjer med trefinish. Disse temaene projiseres på 16 skjermer i ulike størrelser, blant annet en 49-tommers buet skjerm under lydplanken, 29-tommers skjermer i dørene og en 12-tommers skjerm i hver solskjerm. De digitale overflatene er utformet slik at de smelter naturlig inn i bakgrunnen. Midtkonsollen har en dreiebryter og en 6-tommers berøringsskjerm for styring av de viktigste bilfunksjonene. Med den digitale vippebryteren til venstre for rattet får du tilgang til kontekstmenyer som kan tilpasses etter kjøremodus.

 

De H-formede setene med vertikal polstring er inspirert av Peugeot 504 coupé. Den kompakte størrelsen reduserer vekten, og skumstoff med minneeffekt gir både høy komfort og god ergonomi. Hodestøttene kan snus, justeres og felles inn i setet.

 

Responsive i-COCKPIT® er en videreutvikling av i-COCKPIT® i andre Peugeot-modeller og består av digitale head-up-instrumenter og et kompakt ratt.

 

En duftspreder sprer en behagelig duft i kupeen.

EX-NIHILO® har laget to parfymer spesielt for Peugeot e-Legend.