HOPP TIL INNHOLDET
PEUGEOT BOXER 4X4 KONSEPTBIL

PEUGEOT BOXER 4X4 KONSEPT

Konseptbilen Peugeot Boxer 4x4 – perfekt i terrenget

Dette er Peugeots spennende visjon for fremtidens fritidsbil med markant design og innovative materialer. 

I likhet med konseptbilen Peugeot Rifter 4x4 er den laget for kjøring i all slags terreng.

 

Konseptbilen Peugeot Rifter 4x4: pioneren

En ekte offroader

Konseptbilen Peugeot Rifter 4x4 ble presentert som Peugeots banebrytende visjon for fremtidens fritidsbil på bilutstillingen i Genève i 2018.

 

SETTER EN NY STANDARD


Konseptbilen Peugeot Boxer 4x4 er den perfekte bilen å dra på tur med.

I forkant av den franske bobilmessen i 2019 (VDL*) ble Peugeot Boxer omvandlet til en ekte offroader med barsk design og innovative materialer.

Den første utfordringen var å bryte med den tradisjonelle bobilstilen og vise hvordan Peugeot ser for seg at denne typen biler skal se ut i fremtiden. I et segment der frihetsfølelse står høyt i kurs, har vi valgt å fokusere på tøff design og eventyrlyst.

Lakkfargen Wanderlust Green med perlemoreffekt passer perfekt inn i naturen. Stilige detaljer i fargen Mint og skrå striper i fargen Dark Chrome over bakparten gir bilen et dynamisk preg.
Den nye grillen er utformet i tråd med merkets nye designspråk med lameller i blank Cast Iron, mens sideskjørtene er blitt enda mer robuste i stil med beskyttelseslisten foran og de kantete, brede skjermene. Solskjermen på frontruten gir fronten et helt nytt uttrykk. Det er også gjort tilpasninger som letter tilgangen til frontruten og motoren.
Det er like enkelt å finne tilbake til bilen midt på natten som om dagen. Åtte LED-moduler, hentet fra Peugeot 508, er integrert i karosseriet over frontruten, slik at du finner veien i mørket.

MED RESPEKT FOR MILJØET

Bilen er bygd med utgangspunkt i Peugeot Boxer L3. Med lengde på 6 meter og grunnflate på 10 m² er det god plass til inntil tre personer. Arealet er delt inn i fire soner: kjøkken og spiseplass, soveplass, bad og førerplass. Det er godt med oppbevaringsplass til både det du trenger i det daglige, og utstyr til for eksempel ekstremsport.

 

Det er lagt vekt på miljøeffektivitet og holdbarhet i konseptbilen Peugeot Boxer 4x4. Materialvalget er nøye gjennomtenkt: bordet, kjøkkenbenken og vasken er laget av aragonitt, et hvitt naturlig mineral som er like hardt som naturstein og like vakkert som porselen, mens hele gulvet er laget av materialer som er 100 % gjenvunnet og som kan gjenvinnes 100 %. Plasten som er brukt, er laget av drivstofftanker (85 %), melkeflasker (10 %) og ulike hvite produkter (blant annet såpeflasker) (5 %). Bruk av 50 kg resirkulert plast betyr en besparelse på 75 kg CO2 sammenlignet med et standard plastgulv.

Interiøret i lyse, dempede farger danner en fin kontrast til utsiden. Tre tilfører ekstra varme, og setetrekkene er laget spesielt for denne modellen. Sportslig vevd stoff er kombinert med Alcantara® i fargen Greval Grey, som er hentet fra det nye setetrekket til Peugeot e-208 GT, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT og 3008 HYBRID4. Boxer-logoer i fargen Mint er påført med transfertrykk, en metode som brukes av mange store tekstilprodusenter. Sikkerhetsbeltene har også fått fargen Mint for å gjøre dem litt mindre kjedelige.

 

LAGET FOR NATUREN


For at du skal kunne ferdes i naturen uten å påvirke miljøet mer enn nødvendig, oppfyller konseptbilen Peugeot Boxer 4x4 de nyeste utslippsstandardene (med DPF* og SCR**) og de nyeste Euro 6-standardene.

 

Konseptbilen Peugeot Boxer 4x4 er så mye mer enn imponerende design. Den må takle både grus, gjørme, snø og steinete veier.

Firehjulsdriften har en viskokobling og en fordelingsgirkasse foran som aktiveres med tre brytere.

Du kan velge mellom tre kjøremoduser:

2WD: Forhjulsdrift til daglig bruk.

4WD: Kraft overføres til bakhjulene ved tap av fremdrift.

Lock: Bakakselen låses. Denne kjøremodusen er beregnet på kjøring i vanskelig terreng og kjøring over bruer.

Fire kraftige dekk forsterker fremdriften til firehjulsdriften. Konseptbilen Peugeot Boxer 4x4 er utstyrt med terrengdekk og 16-tommers aluminiumsfelger.

Bakkeklaringen, som er økt med 30 mm foran og 50 mm bak, og BlueHDi 165-motoren med dreiemoment på 370 Nm og 6-trinns manuell girkasse gjør at bilen takler så å si alle hindringer.

Du finner alltid frem med det nye navigasjonssystemet med 9-tommers berøringsskjerm der du kan legge inn bilens mål og vekt, slik at du unngår veier med størrelsesbegrensninger.

Navigasjonssystemet kan brukes sammen med sanntidstrafikkappen WAZE, og du kan koble til to telefoner samtidig med Bluetooth®.

MER ENN BARE EN BIL

Det skal ikke være noen grenser for hvor du kan dra. Derfor kan du få en kano i samme design som konseptbilen Peugeot Boxer 4x4 som passer på takstativet. Det er utformet slik at du fortsatt kan åpne taklukene. Den spesialtilpassede stigen på siden følger hjulbuen og gir enkel tilgang til takstativet uten å hindre tilgangen til sidemontert utstyr.
Terrengsykkelen Peugeot eM02 FS Powertube ATV er nyeste generasjon Peugeot eBikes. Det kompakte batteriet er bygd inn i rammen, slik at sykkelen har en ren og elegant design. Fjæring foran og bak gjør den egnet for bruk på krevende underlag. Den kan transporteres på et sykkelstativ bak på konseptbilen Peugeot Boxer 4x4. Sykkelen har samme mintgrønne farge som detaljene på bilen og danner en fin kontrast til dørene i matt sort.

MED DE BESTE PÅ LAGET

Den siste utfordringen var å finne leverandører som er ledende på sitt felt, og gi dem muligheten til å tenke utenfor boksen.

 

DANGEL

Firehjulsdriften ble utviklet i samarbeid med DANGEL, merkets mangeårige samarbeidspartner og anerkjent spesialist på ombygging til firehjulsdrift. I forbindelse med dette samarbeidet fikk logoen deres den mintgrønne fargen.

ALPINE

ALPINE har levert et navigasjons- og underholdningssystem som er spesialutviklet for bobiler. Systemet monteres på fabrikken. Skjerm på 23 cm og mulighet til å legge inn bilens mål gjør kjøreturen stressfri. Kartene omfatter bensinstasjoner, en komplett oversikt over spesialmål over hele Europa og informasjon om forhandlere. 

KERROCK OG SASMINIMUM

Vasken, kjøkkenbenken og bordet er levert av KERROCK.

Det nyetablerte selskapet SASMINIMUM har designet gulvbelegget, som ble utviklet i forbindelse med prosjektet «Le Pavé». De bruker plastavfall i naturen som vanligvis ikke blir gjenvunnet. Gulvbelegget er sertifisert av Waste&Hope. Det betyr at råmaterialet er noe dyrere i innkjøp, men at inntektene brukes til å finansiere sosiale prosjekter og miljøprosjekter. Produktet er 100 % gjenvunnet og kan gjenvinnes 100 %.