HOPP TIL INNHOLDET
EN FAMILIEBEDRIFT

HISTORIEN TIL PEUGEOT-FAMILIEN

 

EN FAMILIEBEDRIFT

PEUGEOT er fransk industris flaggskip og en pioner i den internasjonale bilindustrien. I over to hundre år har engasjement og teknologiske innovasjoner drevet merkets virksomhet fremover.

 

 

1810

FRA MØLLE TIL STÅLVERK

Jean-Pierre og Jean-Frédéric Peugeot endret driften av den familiedrevne møllen og startet produksjon av mange ulike produkter, blant annet stålbånd til kjoler, sagblader og klokkefjærer.

1891

TYPE 3 LANSERES OG SETTES I SERIEPRODUKSJON

Type 3 var verdens første serieproduserte bil (64 eksemplarer). Den kjørte fra Valentigney til Paris og fulgte det første sykkelløpet Paris–Brest–Paris, en strekning på til sammen 2045 km. I januar 1893 var PEUGEOT type 3 den første bilen som ble kjørt i Italia.

1896

BILPRODUKSJONEN SKILLES UT

Firmaet Les Fils des Peugeot Frères fortsatte produksjonen av tradisjonelle bruksgjenstander (sykler, verktøy osv.), mens Armand Peugeot startet Société Anonyme Automobiles Peugeot.

1897

DEN FØRSTE BILFABRIKKEN BYGGES I AUDINCOURT (DOUBS)

De gamle lokalene ble forlatt til fordel for en bilfabrikk i Audincourt. En annen fabrikk ble etablert i Lille i 1898.

1905

BILER FRA LION PEUGEOT

Firmaet Les Fils de Peugeot Frères startet også med bilproduksjon under merkenavnet Lion Peugeot, men produserte andre modelltyper for å unngå å konkurrere mot Automobiles Peugeot.

 

1910

PRODUKSJONEN SLÅS SAMMEN

Les Fils de Peugeot Frères og Armand Peugeot slo sammen selskapene sine og dannet Automobiles et Cycles PEUGEOT. Nå ble alle bilene produsert på samme sted.

1912

SOCHAUX-FABRIKKEN ETABLERES

I 1929 ble hele produksjonen til Automobiles Peugeot flyttet til den nye Sochaux-fabrikken, og dette ble det største industrianlegget i Frankrike.

 

I 2012 feiret produksjonsanlegget 100-årsjubileum og er dermed det eldste bilproduksjonsanlegget i verden som fortsatt er i drift.

1965

ETABLERINGEN AV PSA

PSA (PEUGEOT Société Anonyme) ble grunnlagt som holdingselskap for bilkonsernet med samme navn. I dag er alle selskapene i PEUGEOT-konsernet underlagt dette selskapet.

 

I 1976 ble det til PSA PEUGEOT Citroën etter sammenslåingen av Citroën S.A. og PEUGEOT S.A.

 

I 2016 ble PSA PEUGEOT Citroën til Groupe PSA og favner i dag de tre store bilmerkene PEUGEOT, Citroën og DS og alle øvrige merker i konsernet.

1982

MUSEET L'AVENTURE PEUGEOT

Pierre Peugeot grunnla foreningen ©L’Aventure PEUGEOT (i henhold til den franske loven av 1901), som skulle forvalte selskapets lange industrihistorie.

 

50 000–60 000 har besøkt PEUGEOT-museet i Sochaux hvert år siden det ble åpnet i 1988).

 

I 2015 ble foreningen L’Aventure PEUGEOT utvidet og forvalter nå industrihistorien til alle merkene i konsernet under navnet ©L’Aventure PEUGEOT Citroën DS.

2010

PEUGEOT FYLLER 200 ÅR

PEUGEOT er en av de få pionerene i den internasjonale bilindustrien der etterkommerne etter grunnleggerne fortsatt har eierandeler og sitter i ledelsen.