INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET. LES MER

KJØRE-FORBEDRINGSSYSTEMER

/image/54/0/header.63540.jpg

KJØRE-FORBEDRINGSSYSTEMER

Få en usedvanlig fin kjøreopplevelse med PEUGEOT-teknologi som er utviklet for å øke komforten, pluss et stadig økende utvalg av innovasjoner som forenkler kjøringen.

PEUGEOT i-Cockpit

/image/55/2/i-cockpit.63552.jpg

PEUGEOT i-Cockpit forvandler førerplassen og skaper en helt ny kjøreopplevelse. Utformingen følger strenge spesifikasjoner og gir intuitiv tilgang til alle funksjoner..

Det kompakte rattet gir bedre grep, bedre respons på styringen og en mer intens opplevelse bak rattet. På head-up-displayet har føreren tilgang til all vesentlig kjøreinformasjon uten å måtte flytte blikket fra veien. Den nye midtkonsollen og den store 9,7-tommers berøringsskjermen skaper et ryddig miljø.

Og med færre knapper og materialer av høy kvalitet har PEUGEOT i-Cockpit et ganske så unikt utseende i bilverdenen. Stilen er umiddelbart gjenkjennelig og vant prisen for flotteste interiør under den 29. Festival Automobile International i 2013.

/image/55/3/peugeot_3008_2013_024_fr.63553.jpg

HEAD-UP DISPLAY

På head-up-displayeti har du tilgang til all vesentlig kjøreinformasjon uten å måtte flytte blikket fra veien. Den viktigste informasjonen projiseres i farger på en utkjørbar glassplate og er plassert i førerens synsfelt, der du holdes løpende orientert om hastighet, avstand til andre biler og instruksjoner fra fartsholderen og fartsbegrensereni og fra GPS-eni.

/image/55/4/peugeot_208_2014_122_fr.63554.jpg

PARK ASSIST

Park Assist-teknologien gjør det enklere å parkere – fra lukeparkering til parkering i rette og skrå parkeringslommer.
Ultralydsensorer foran, bak og på begge sider anslår hvor stor en parkeringsplass er, beregner hvordan bilen helst bør parkeres, overtar styringen og gir deg bilde- og lydinformasjon om den tilgjengelige plassen.
Imens håndterer du gass og brems, girspak og clutch (hvis bilen har manuell girkasse). Ønsker du å styre bilen selv, kan du gjøre det ved å gripe rattet når som helst.

HILL ASSIST

Hill Assist-teknologien gjør det enklere å starte og manøvrere i en bakke.

Når du er i en bakke med > 3 % stigning, holdes bilen i ro et kort øyeblikk (cirka 2 sekunder), slik at du får tid til å flytte foten fra bremsen til gassen.

PURE BLUE

/image/55/6/508_1407pc217.63556.jpg

Pure Blue-teknologien er spesialutviklet for konseptbilen EXALT og sikrer maksimal komfort for alle passasjerene i bilen. Når bilen står stille eller er tom, renses kupeen ved at bakterie- og soppdrepende midler sendes ut.

Når bilen settes i bevegelse, renser et aktivt filter luften før den kommer inn i kupeen, og fjerner flyktige organiske forbindelser og partikler. Luften i bilen vil dermed alltid være ren og frisk.

CRUISE CONTROL

Du kan stille inn en topphastighet med fartsholderen. Bilen holder seg dermed uten videre innenfor denne grensen, noe som forenkler kjøringen.

GRIP CONTROL

/image/55/7/peugeot_par_2013_059_fr.63557.jpg
/image/55/8/peugeot_3008_2013_019_fr.63558.jpg

Med antiskrenssystem og dekk for søle og snø gir Grip Controli bilen bedre veigrep i alle situasjoner.

Via et reguleringshjul i kupeen kan du velge beste modus for det terrenget du kjører i, enten det er snø, søle eller sand. Bilen tilpasser seg det valgte terrenget direkte, slik at du kan kjøre med større sikkerhet og selvtilliti.

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Break er en nødbremsassistent som reduserer risikoen for mindre kollisjoner når du kjører i saktegående bytrafikk. Systemet oppdager hindringer ved hjelp av en lasersensor på frontruten. Oppdages en kollisjonsrisiko, unngås den ved at bremsene automatisk kobles inn. Systemet er aktivert når du kjører under 30 km/t.

DISTANCE ALERT

For at du hele tiden skal holde sikker avstand, gir Distance Alert®-systemet informasjon på head-up-displayet om avstanden til bilen foran. Du kan angi en minsteavstand ved hjelp av vippebryterei og be systemet varsle deg med et lyssignal hvis du kommer nærmere.

/image/55/9/peugeot_308_2013_100_fr.63559.jpg

BLINDSONEVARSLER

Med fire sensorer i støtfangerne foran og bak gir blindsonevarslereni beskjed via et lyssignal i nærmeste sidespeil eller på displayet i kupeen hvis du får en bil i blindsonen mens bilen er i bevegelse.

Systemet hjelper deg med å se bilen i blindsoner når du skal bytte filer eller lignenede

FARTSBEGRENSER

PEUGEOTs fartsbegrenser gjør det mulig å angi en fast topphastighet for bilen. Kommer du opp i denne farten, kan du ikke tråkke gassen lenger inn. Ytterligere akselerasjon er dermed ikke mulig, og bilen må holde seg innenfor den angitte grenseni.